Napeto u Zenici: Specijalne snage sa psima pretražuju hotel gdje će boraviti reprezentativci Izraela

Izraelci pod maksimalnim oprezom

Napeto u Zenici: Specijalne snage sa psima pretražuju hotel gdje će boraviti reprezentativci Izraela

10.06.2015 - 19:42
BiH

Fotografije koje su iz Zenice stigle na našu adresu pokazuju kako specijalne snage iz Izraela sa dresiranim psima za otkrivanje eksplozivnih naprava, pretražuju hotel u kojem će biti smješteni reprezentativci Izraela.

Ranije su mnogobrojni mediji izvještavali da se radi o utakmici visokog rizika, i da će za vrijeme utakmice biti angažovan znatan broj snaga bezbjednosti iz Izraela koje će biti pod komandom bh. policijskih tijela.

U međuvremenu dok se bliži kvalifikacijska utakmica za EURO 2016. između reprezentacija BiH i Izraela, specijalne snahe bezbijednosti iz Izraela ništa ne propuštaju slučaju. Sa psima pretražuju svaki kutak hotela!

Na fotografijama također možete vidjeti kako su u blizini stadiona 'zavareni' šahtovi na kojima je ispisano KDZ. Izraelci na sve moguće načine zahtijevaju sigurnost.

Utakmica šestog kola kvalifikacija za EURO 2016. godine između Bosne i Hercegovine i Izraela igra se 12. juna od 20:45 sati u Zenici.

Nakon pet kola, na tabeli grupe B vodi Belgija sa 11 bodova, koliko ima i Vels. Treći je Izrael sa devet bodova, Kipar ima šest bodova, Bosna i Hercegovina pet bodova, a Andora je bez bodova.

Izvor: 
Redakcija / BNN