Narednih dana snijeg u BiH

Vremenska prognoza

Narednih dana snijeg u BiH

17.03.2018 - 10:48
BiH

Danas će u BiH bti oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine u Krajini, na jugozapadu Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine.

U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne tokom dana padavine postepeno slabe i prestaju, uz djelimično razvedravanje.Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 6 do 12, na istoku Bosne i u Hercegovini do 17 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom. Dnevna temperatura oko 13 °C

U nedjelju, 18. marta, u Bosni i Hercegovini oblačno uglavnom sa slabom kišom. U Bosni prije podne u nizinama je moguća i susnježica. Na planinama slab snijeg. U Hercegovini slabo jugo. U Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, a na jugu zemlje između 8 i 14°C.

U ponedjeljak, 19. marta, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Hercegovini kiša. U Bosni ispod 600 metara nadmorske visine prognozira se kiša ili susnježica, a iznad se očekuje snijeg. Od večernjih sati u Bosni i u nizinama se očekuje snijeg. U Hercegovini slabo jugo. U Bosni vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, a na jugu zemlje između 6 i 10°C.

 U utorak, 20. marta, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Hercegovini kiša. U Bosni sa snijegom ili susnježicom. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu od 5 do 10°C.

Izvor: 
BNN.BA/FHMZ BIH