Narednih dana u BiH oblačno, sutra i prekosutra sa snijegom

Vremenska prognoza

Narednih dana u BiH oblačno, sutra i prekosutra sa snijegom

13.11.2017 - 10:33
BiH

U većem dijelu Bosne sutra će padati snijeg ili susnježica.  Na krajnjim sjevernim područjima zemlje i u Hercegovini bit će s kišom. Na planinama u Hercegovini snijeg. Prognozirana količina padavina se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, lokalno do 30 litara. Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 4 stepena, u Hercegovini između 7 i 12 stepeni. 

U većem dijelu Bosne u srijedu, 15. novembra padat će snijeg ili susnježica. Na krajnjem sjeveru zemlje i u Hercegovini kiša. Prognozirana količina padavina u Bosni se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 10 litara po metru kvadratnom. Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je između 5 i 10 centimetara Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 3 stepena, a u  Hercegovini između 7 i 12 stepeni. 

U Hercegovini će u četvrtak, 16. novembra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni oblačno. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 5 stepeni, u Hercegovini između 4 i 8, a najviša dnevna između 10 i 14 stepeni. 

U Hercegovini će u petak, 17. novembra biti pretežno vedro, a u Bosni oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni između 0 i 4, a najviša dnevna između 3 i 7 stepeni. Jutarnja temperatura zraka u Hercegovini između 4 i 7, a najviša dnevna između 11 i 15 stepeni.

Izvor: 
BNN.BA/FHMZ BIH