Naša stranka tražila smanjenje primanja za šehidsku djecu, a povećanje za kupovinu novogodišnjih ukrasa!

Bila je bošnjakinja pa je konvertirala u "Ostale" da bi ušla u Dom naroda FBiH

Naša stranka tražila smanjenje primanja za šehidsku djecu, a povećanje za kupovinu novogodišnjih ukrasa!

25.09.2018 - 21:47
Politika

Naša stranka je jedina stranka u historiji Kantona Sarajevo koja je, zvanično, zatražila da se smanje primanja za šehidsku djecu u Kantonu Sarajevo. Svojim amandmanima ova stranka je smatrala da šehidskoj djeci treba umanjiti primanja za 100.000KM. Amandman Naše stranke, naravno, nije prošao zahvaljujući svijesti ostalih zastupnika u Skupštini KS. Međutim, bio je to tek početak cijelog seta nastojanja Naše stranke da uvrijedi i ponizi branioce Sarajeva, njihovu djecu i simbole odbrane naše države. Kako su to činili?

Naša Stranka

Pored ove "zanimljivosti", Naša stranka se "istakla" stalnom suzdržanošću prilikom glasanja o rezolucijama u kojima zastupnici Skupštine KS osuđuju hapšenja i procesuiranja branilaca Sarajeva i Bosne i Hercegovine, od Dragana Vikića do Atifa Dudakovića.

Pored toga, zastupnici Naše stranke, "zaspali su" kada se glasalo za ulicu Armije Republike BiH te, jednostavno, nisu glasali da Armija RBiH dobije svoju ulicu u Sarajevu. "Uvijek budni zastupnici" kažu da "nisu pratili" kada je na tačku dnevnog reda došlo izlaganje u vezi ulice Armije RBiH i tako nisu glasali za ovu tačku dnevnog reda ali su, zato, vrlo "mudro" glasali da se u Sarajevu osnuje Institut za iranistiku koji je, dakako, struktura koja bi moguće snažno uticala na vjersko raslojavanje Bošnjaka na muslimane sunite i šite.

Nije zgoreg napomenuti da su zastupnici ove, Naše stranke, podržali dva budžeta Vlade KS, 2015. i 2016. godine, te da su i, iako  "opozicija", glasali su za izvještaje "Sarajevo-šuma", svih zdravstvenih institucija u KS (osim Domova zdravlja KS), iako u javnosti najčešće "kritikuju" zdravstveni sistem KS.

Od inovacija koje je Naša stranka željela uvesti u KS, najviše pažnje izazvao je njihov amandman da se za 500.000KM kupe novogodišnji ukrasi. Da li su mislili da se od šehidske djece treba uzeti a kupiti baloni, jelke i "deda mrazovi" ostaje neprecizno.

Također, treba dodati da je njihova zastupnica Sabina Ćudić na prevaru pokušala ući u Dom naroda Parlamenta FBiH kada je promijenila naciju (od Bošnjakinje je postala Ostala) ali joj je CIK, kao i "Srbima" (Pleho, Smajić, Bjelak), zabranio ovu malverzaciju sa nacionalnošću.

Pored toga, zastupnik Naše stranke Edin Forto "istakao" se političkim igrokazom kada je primao dva paušala, u Kantonu Sarajevo i Domu naroda FBiH pa je, kada je oktriven, izjavio da "nije prmijeio da prima dva paušala".

Građani Sarajeva se, sasvim sigurno, mogu zapitati na šta bi ličilo Sarajevo ako bi njime zavladala Naša stranka!? Sabina Ćudić kao zastupnica Naše stranke ne koristi termin agresija već "rat" dok njena Naša stranka redovno glasa protiv "ratnog načina obilježavanja Dana Kantona Sarajevo".

Sasvim je sigurno da djeca, čiji su očevi branili Sarajevo, ne bi željeli da im vlast čine oni zastupnici koji bi da smanje njihova primanja za školovanje dok, istovremeno, žele da kupuju novogodišnje ukrase i mjenjaju nacionalnost kao čarape - pred svaki izborni ciklus, kao "zastuonica" Ćudić čiji je otac, Sead, u Sarajevo stigao arpila 1992.godine pravo iz Beograda.

Amandman Naše stranke kojim su predložili smanjenje od 100.000KM za školovanje šehidske djece Kantona Sarajevo. (Slika 1) i Amandman Naše stranke da Kanton Sarajevo za 500.000KM kupi "praznične ukrase" (Slika 2).

 

Izvor: 
BNN.BA