Nastavak akcije "Zadruga": Uhapšeno 14 osoba zbog pranja novca

Pretresi u Sarajevu

Nastavak akcije "Zadruga": Uhapšeno 14 osoba zbog pranja novca

08.03.2018 - 13:07
BiH

U okviru nastavka policijske akcije Zadruga, pripadnici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo  izvršili su pretrese na četrnaest lokacija na području Kantona Sarajevo i na saslušanje pozvali i priveli ukupno 14 osoba.

Preduzimajući mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, u okviru policijske akcije "Zadruga" pretreseno je trinaest prostorija pravnih lica, jedan stambeni objekat sa pomoćnim prostorijama, jedno vozilo, kao i određeni broj osoba, od kojih su privremeno oduzeti traženi predmeti i dokumentacija.

U policijske prostorije, u svojstvu osumnjičenih su pozvani i ispitani J.A. (42), M.A.(43), V.A.(30), B.N. (60), B.S. (43), H.E.(64), B.S.(59), M.L.(41), B.F.(66), B.Z. (60) i Š.M.(50), svi nastanjeni u Sarajevu. Uhapšeni su K.E. (39), S.Š.(53) i A.S.(55).

Sve osobe su nastanjene u Sarajevu i predate u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Protiv navedenih, izvještaj o počinjenim krivičnim djelima će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, a K.E., S.Š. i A.S. uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima će biti predati u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Izvor: 
BNN.BA