Nema zastoja, odlični uslovi za vožnju

Kako javlja BIHAMK

Nema zastoja, odlični uslovi za vožnju

04.07.2015 - 09:02
BiH

Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u BiH odvija bez dužih zastoja uz povoljne uslove za vožnju, saopćeno je iz BiHAMK-a.


Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se usporeno uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putnii pravci: Sarajevo-Kiseljak, Tuzla-Bijeljina, Jajce-Banja Luka, Bosanski Brod-Odžak i Čapljina-Stolac. 

Pojačan je promet vozila na GP Doljani na izlazu iz BiH, a trenutna zadržavanja su oko 30 minuta pa se vozači koji putuju ka Makarskoj rivijeri savjetuju da koriste granične prelaze Bijača, Zvirići, Crveni Grm i Orahovlje, dok onima koji putuju ka Dubrovačkoj rivijeri, savjetuje se korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica. Iz BiHAMK-a podsjećaju da je zbog radova u Hrvatskoj na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja. 

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA: 

MAGISTRALNI PUTEVI: 
M-4 
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. 
Čelinac-Kotor Varoš, zbog sanacionih radova od 07 do 18 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 
M-5 
Tranzit kroz Sarajevo, zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu magistralnog puta odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 
Zelena Meraja-Mostarsko raskršće, u toku su sanacioni radovi, saobraćaj se odvija naizmjenično-jednom trakom. 
M-6 
Čapljina-Stolac (dionica Tasovčići-Masline) u toku su sanacioni radovi, od 7 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 
M-6.1 
Prolaz kroz Mostar-zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine. 
Južni prilaz Posušju (raskrsnica cesta M-6.1 i R-420), u toku su radovi na izgradnji kružnog toka, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. 
M-14.1 
Bosanski Brod -Odžak-zbog izvođenja radova na deminiranju terena na lokalitetu "Klakar Donji 2”, svakog radnog dana u vremenu od 08:30 do 15 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja. 
M-16 
Jajce- Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. 
M-17 
Prolaz kroz Sarajevo, Stup-Rajlovac radovi na mostu preko rijeke Miljacke. Saobraća se jednom trakom na mjestu izvođenja radova. 
Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraća se uz ograničenje brzine. 
Hadžići-Pazarić, zbog izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati. 
M-18 
Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica, zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone. 
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara, u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta. 
M-18.1 
Trnovo-Ustikolina (most br.2 na skretanju Grebak), u toku su radovi na sanaciji mosta, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. 

REGIONALNI PUTEVI 
R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”). 
R-445 Semizovac-Podlugovi, radovi na dionici pružni prelaz Donja Vogošća I-most na rijeci Bosni, od 08 do 16 sati saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona. 
R-456 Priboj-Teočak-Sapna (Goduš-Rastošnica) obustavljen je saobraćaj zbog aktiviranog klizišta. Alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna. 
R-459 Tuzla-Šibošnica (Lovački dom-Šibošnica) obustavljen je saobraćaj zbog aktiviranog klizišta. Alternativni pravac je Tuzla-Priboj-Lopare-Čelić. 
R-465 Maglaj-Zavidovići (Podborik), zbog deminiranja na snazi su povremene polusatne obustave radnim danima od 08:30 do 15 sati. 

KANTON SARAJEVO 
- Još danas traju radovi na sanaciji oštećenja kolovoza u ulici Alipašina. Saobraćaj se odvija jednom trakom. 
-Danas (04.07.) od 17 sati do sutra (05.07.) do 17 sati zbog zamjene tramvajskih šina doći će do obustave saobraćaja u zoni raskrsnice Bulevar Meše Selimovića i Azize Šaćirbegović (raskrsnica Dolac Malta). 


-Zbog izvođenja neophodnih radova izdvajamo ulice: Skenderija, Hrasnička cesta, Braće Begić, Pruščakova, Braće Mulić, Šefika Dorića, Andreja Andrejevića, Vlakovo, Nikole Kašikovića i Bačići.

Izvor: 
Fena