Nije lijepo da, makar i bilo kakav general, laže: Polutak kažnjen zbog laži o Radončiću

Mustafa Polutak, general za kojeg je vojska "slabo čula"

Nije lijepo da, makar i bilo kakav general, laže: Polutak kažnjen zbog laži o Radončiću

23.05.2019 - 17:43
Politika

Ko je Mustafa Polutak? Na ovo pitanje, na ulicama Bosne i Hercegovine, vjerujemo da većina njenih građana ne bi znala odgovor. Da je general, poznato je kroz njegovo djelovanje u javnom prostoru gdje, osim napada na brojne javne ličnosti, nema drugu, vrijednu spomena, ulogu. Predsjednik je ili član nekakvog udruženja građana, zna se da je bio vijećnik SDP-a u jednoj od sarajevskih opština te da mu je kćerka, jedna od saradnica SDA-ovog premijera Fadila Novalića. Danas su mediji obaviješteni da je Mustafa Polutak kažnjen jer je lagao iznoseći neke od svojih stavova. Tako je postalo poznato da je ovaj general, za čije se bitke baš i ne zna, izgubio i btiku sa vlastitim argumentima koji su ocjenjeni kao laganje. Treba platiti 2.000KM kazne. Otprilike, tu negdje, je i Polutkova (ne)zaslužena penzija. 

Mustafa Polutak je presudom Općinskog suda u Sarajevu osuđen zbog klevete na novčanu kaznu od 2.000 KM te dodatno plaćanje sudskih troškova u iznosu od 1.788,20 KM.  

Sud je presudio da je Polutak izrekao jednu od najbrutalnijih laži na račun predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića. U predizbornoj godini on je Radončiću pokušao podmetnuti kako je optužio Aliju Izetbegovića i Bošnjake za početak rata u Repulici BiH. Polutak Sudu nije mogao dati niti jednu činjenicu kojom bi dokazao svoje javne laži te je, na kraju, novačno kažnjen. Zaista je sramota ko sve u BOsni i Hercegovini nosi čin generala a još gora spoznaja od ove jeste kako se, noseći taj čin, ponašaju u javnom prostoru.

 

Izvor: 
BNN.BA