Nikolić: Izetbegović sakuplja bodove među ultranacionalistima

Nakon hapšenja Nasera Orića, nastavak propagande iz Srbije

Nikolić: Izetbegović sakuplja bodove među ultranacionalistima

16.06.2015 - 08:34
Region

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić smatra da zahtjev člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za odgodu njegova posjeta Sarajevu neće promjeniti opredijeljenost Srbije za suradnju sa zemljama u regiji i njezine dobre namjere prema svim građanima BiH, izvjestila je sinoć Radio-televizija Srbije (RTS)

Predsjednik Srbije "uvijek će doći u službeni posjet Bosni i Hercegovini, kad sva tri člana Predsjedništva BiH pokažu jedinstvo i  spremnost" za to, navodi se u priopćenju iz Nikolićeva ureda kojim se reagira na zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva BiH da se posjet srbijanskog predsjednika odgodi, kako bi se organizirao u povoljnijim političkim okolnostima. 

Navodeći da Srbija, sukladno Daytonskom sporazumu, značajnu pažnju posvećuje njegovanju kvalitetnih odnosa s Bosnom i Hercegovinom, u priopćenju iz Nikolićeva ureda se naglašava i da je Srbija čimbenik  mira i stabilnosti, a potvrda toga trebao je biti posjet Sarajevu i susret sa članovima Predsjedništva BiH. 

"Nažalost, umjesto da kroz razgovor dođe do smirivanja napetosti u regiji, uslijedio je zahtjev za odgodu susreta, kako bi pojedinci  stekli političke bodove među ultranacionalistima", navodi se u priopćenju iz ureda srbijanskog predsjednika. 

"Tijekom posljednje tri godine moglo bi se reći da su odnosi Srbije i BiH postali vrlo dobri. Ta činjenica očito nekome nije odgovarala pa  je procijenjeno da dobrosusjedsku suradnju treba pokvariti. Međutim, Srbija neće odstupiti od politike mira, stabilnosti i suradnje, zato  što je ona jedina moguća i jedina razumna", ističe se u priopćenju. 

Izvor: 
Fena