Nova direktorica BH Radija 1 podržava četnike i ratne zločince

Objave na društvenoj mreži Twitter

Nova direktorica BH Radija 1 podržava četnike i ratne zločince

10.05.2017 - 16:19
BiH

Pejka Medić, novoizabrana direktorica BH Radija 1, sudeći prema njenim objavama na društvenoj mreži Twitter - podržava četnike i ratne zločince. 


Naime, među objavama Medić je i fotografija nad kojom piše "Poklon drugarima s Kosmeta #Kosovojenašaduša" u čijem središtu su muškarci koji u rukama drže izrezbareni drveni rad s likovima osuđenog ratnog zločinca krivog za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti nad Bošnjacima i Hrvatima tokom rata u BiH Radovana Karadžića, osuđenog ratnog zločinca, srpskog generala i komandanta četničkog pokreta Draže Mihailovića te Ratka Mladića optuženog za genocid, saučesništvo u genocidu i zločine protiv čovječnosti.

Osim toga, među njenim objavama je i fotografija Vojničkog groblja u Bratuncu s natpisom "Ako danas ćutiš o Bratuncu, sutra ne govori o Srebrenici".


Podsjećamo, Medić je jednoglasnom odlukom Upravnog odbora BHRT-a izabrana za novu direktoricu BH Radija 1, na osnovu Javnog konkursa.Prema dostupnoj biografiji, Medić je bila dugogodišnji novinar, uposlenica RTRS-a i direktorica i glavna urednica lokalnog radija u Bosanskoj Gradiški.

Ona je na novoj poziciji zamijenila Milana Trivića koji je u međuvremenu izabran na funkciju dogranačelnika grada Sarajeva.

 

 

Izvor: 
BNN.BA