Novac najvažniji za vlast: Koalicija SDA, HDZ, SzP i SBB usvojila budžet za BiH, pa onda prekinuli sjednicu

Jedinstvo uvijek postoji kada je u pitanju novac

Novac najvažniji za vlast: Koalicija SDA, HDZ, SzP i SBB usvojila budžet za BiH, pa onda prekinuli sjednicu

17.01.2018 - 19:43
Politika

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH večeras je usvojio Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu, sa tri amandmana koje je prihvatila nadležna parlamentarna komisija. Za predloženi zakon glasalo je 25 poslanika, protiv je bilo 11, dok su tri poslanika bila suzdržana.

Prije glasanja o Prijedlogu budžeta, Dom se izjašnjavao o amandmanima koje su poslanici uložili na predloženi budžet, a koje nije prihvatila Komisija za finansije i budžet. Ni jedan od predloženih amandmana nije usvojen.

Budžet za finansiranje institucija je 950 miliona KM. Istovremeno, prihodi za servisiranje vanjskog duga iznose 1.004.062.329,00 KM, tako da predloženi budžet ukupno iznosi 1.954.062.329,00 KM.

Nakon izjašnjavanja o Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu, sjednica Predstavničkog doma je prekinuta, a o njenom nastavku će poslanici biti blagovremeno obaviješteni.

Tako se još jednom, po ko zna koji put, od novca Eklektroprenosa, preko akciza gorivo pa sveo do današnja dva budžeta (BiH i FBiH) pokazalo da vlast SDA, SBB, HDZ + SzP na državnom nivou, odlično sarađuju kada je u pitanju raspodjela novca i budžeta dok, oko svega ostalog, zabavljaju javnost saopćenjima za javnost.

Izvor: 
BNN.BA