Novalić žestoko kritikovan radi Envera Mujezinovića kojeg čeka smjena sa svih funkcija

Burno na Kolegiju SDA

Novalić žestoko kritikovan radi Envera Mujezinovića kojeg čeka smjena sa svih funkcija

24.08.2015 - 20:33
Politika

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić pretrpio je žestoke kritike od Bakira Izetbegovića, Denisa Zvizdića, Mirada Kukića, Asima Sarajlića i Amira Zukića jer je, kako je Novalić kazao u žurbi i pro forme, imenovao envera Mujezinovića za jednokratno, na samo jednom zasjedanju Skupštine EP BiH predstavlja Vladu Federacije BiH.

Osumnjičeni za učestvovanje u političkim ubistvima i prljavim obavještajno - policijskim radnjama, Enver Mujezinović odlukom Vlade FBiH bio je imenovan da jednokratno predstavlja Vladu na sjednici Skupštine EP BiH. Zbog ovog poteza federalnog premijera Novalića šestoko su kritikovale njegove stranačke kolege iz Kolegija SDA na šta je Novalić kazao da priznaje grešku te da je ista učinjena radi brzine posla, te da će Mujezinović biti prisutan samo na jednoj sjednici i ne više. 

Mujezinovićevo ime se inače vezuje i za malverzacije u namjenskom industriji Federacije BiH te je njegovo ime itekako nepoželjno u redovima SDA i, kako se moglo čuti na Kolegiju SDA, očekuju ga smjene sa svih funkcija koje su pod vladinim ingerencijama. Posebno se uzelo u obzir da je Mujezinović osumnjičen kako za politička ubistva tako i za finansijske malverzacije u namjenskoj industriji FBiH o čemu je zvaničnu istragu otvorila Federalna uprava policije. 

Izvor: 
BNN.BA