Novi Galijašević: Latić prvog komandanta ARBiH optužio za zločin u Uzdolu za koji ga je Haag oslobodio! (Foto)

Nedžad Latić, dvodecenijski SDA-ov medijski pas, medijski "kusur" Fahrudina Radončića i novi Dževad Galijašević

Novi Galijašević: Latić prvog komandanta ARBiH optužio za zločin u Uzdolu za koji ga je Haag oslobodio! (Foto)

09.05.2018 - 07:37
Politika

Ime Nedžada Latića se cijelo njegovo pominjanje u javnom prostoru vezuje samo za skandale, mržnju u uvrede. Latić jednostavno uvijek "mora" imati protivnika kako bi opravdao svoje sumanuto ponašanje. Tako je, do sada, Latić hvalio sve i pljuvao po svemu. Njegova mjera "novinarstva" odavno ne postoji jer je Latić, zapravo, postao mrzitelj Bošnjaka koji sve više liči na svog prauzora Dževada Galijaševića. U posljednje vrijeme Latić bošnjačkim prvacima ne samo da pripisuje sve i svašta, iako je iz ruke većine njih bio hranjen godinama, već je počeo Armiji Republike BiH pripisivati i ratne zločine. Čak i one za koje je Tribunal u Den Haagu izrekao oslobađajuće pravosnažne presude. Tako su Bošnjaci dobili novog unutrašnjeg izdajnika i mrzitelja Armije RBiH (koju je Latić izbjegao služiti sa puškom u ruci). Njegov zadnji intervju za hrvatski medij Dnevnik.ba, nije mogao proći a da Latić osnivača i komandanta Armije Republike BiH, generala Sefera Halilovića, ne nazove ratnim zločincem i optuži ga za zločin za koji je general Halilović pravosnažno oslobođen prije 11 godina pred Tribunalom u Den Haagu. Latić, se pridružio "istinama" koje izgovaraju Galijašević i četnički špijun Fikret Muslimović.

U prilogu ovog teksta, redakcija BNN-a pronašla je Latićev "intervju" i napravila screenshot istoga kako bi se naši čitaoci mogli uvjeriti u riječi koje je Latić izgovorio a koji duboko vrijeđaju čast Armije Republike Bosne i Hercegovine sa jedne, osnivača i prvog komandanta Armije Republike Bosne i Hercegovine, generala Sefera Halilovića sa druge strane, i našu borbu stavlja u rang agresorskih vojski i njihovih komandanata.

Također, u prilog ovog teksta, vrijedno pomena jeste i screenshot presude Tribunala u Den Haagu u slučajevima "Grabovica i Uzdol", u kojima je general Halilović oslobođen svake odgovornosti za počinjene zločine, i to prije 11 godina. Očito to jedino Latiću, četničkom špijunu Muslimoviću, i onima koji ovav dvojac plaćaju, nije "poznato". Postavlja se pitanje za čiji interes neko kao Latić, i onaj ko ga finansira, može od Armije RBiH praviti zločinačku vojsku a od njenog komandanta i osnivača "ratnog zločinca" kojes je svake odgovornosti oslobodio najviši sud na svijetu.

Izvor: 
BNN.BA