Nož u Blok: Komšić će napustiti Bh.blok u Kantonu Sarajevo

Predsjednik DF-a igra SDa-ovu igru

Nož u Blok: Komšić će napustiti Bh.blok u Kantonu Sarajevo

05.02.2019 - 21:10
Politika

Predsjednik DF-a, Željko Komšić, izjavio je da će DF biti ili vlast svugdje ili opozicija cijelom vertikalom. Kako Bh.blok danas nije donio odluku da uđe u vlast na državnom i federalnom nivou sa SDA-om i HDZ-om, Komšić je praktično odlučio da izađe iz vlasti u KS gdje vlada Bh.blok. To znači da je napustio Bh.blok bez da to javno i kaže. Potvrđuju se sumnje da je Komšić SDA-ov spavač u "ljevici"...

Kako je opće poznato da je SDA bila glavni žirant ulaska Željka Komšića u Predsjedništvo BiH, tako im Komšić ne docni ostati dužan ovu životnu uslugu. Tako je, danas, DF onemogućio SDP-u da dobije delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH, kako bi ga dobio SDA, dok večeras Komšić najavljuje svoje dale djelovanje u korist SDA.

Nakon što Bh.blok nije pristao ući u vlast sa SDA-om, Komšić je najavio povlačenje svoje stranke, DF, iz vlasti u Kantonu Sarajevo što će, praktično, značiti i napuštanje Bh.bloka i ostavljanje parlamentarne većine na ivicama opstanka.

Komšić kaže da će DF ili svugdje biti vlast ili svugdje opozicija. Postavlja se pitanje da li će Komšić u PRedsjedništvu BiH biti opozicija ili vlast, glasati sa Šefikom Džaferovićem ili protiv Džaferovića i Milorada Dodika koji su u koaliciji. Ako će slijediti vlastitu "principijelnost", Komšić bi prvo sam sebe trebao poslati u opoziciju ali to će biti malo teže jer njegova stolica u Predsjedništvu BiH stoji na SDA-ovim nogarama.

Izvor: 
BNN.BA