Obnovila staru najavu: Sanela Dženkins najavila kandidaturu za Predsjedništvo BiH

Obnovila izjavu staru četiri godine

Obnovila staru najavu: Sanela Dženkins najavila kandidaturu za Predsjedništvo BiH

16.07.2019 - 17:15
Politika

"Politika može biti moj novi izazov. Bilo je i takvih razmišljanja i razgovora s prijateljima, ali izbori su bili nedavno pa ćemo pratiti događanja u iduće četiri godine. Politika meni ne treba da bih doživjela nešto što već nisam. Ako ocijenim da mogu dati dodatni doprinos svojim kontaktima, znanjem i iskustvom, onda može biti jedna od opcija. A ako se budem hvatala u koštac s politikom, onda idem do kraja, a na kraju je predsjednik", rekla je, prije četiri godine u intervjuu za "Graciju", bosanska bogatašica sa londonskom adresom Sanela Diana Jenkins - Ćatić.

Sada je u intervjuu za In magazin obnovila svoje obećanje staro četiri godine. 

"Ja sam to malo rekla kroz šalu jer me jako boli koliko mi imamo potencijala i ja mislim kad bi samo mogao malo neko da nas protrese, ako treba, u budućnosti ću sve ostaviti i doći pomoći napraviti sve što sam sada navela. Gubimo mlade ljude, pričala sam s dosta njih. To je šteta jer mi ne damo priliku da rastu nove generacije, moramo ići dalje. Pomoći im da nauče historiju, ali i da idu dalje. '', kaže JEnkins. 

Sanela Diana Jenkins rođena je u Sarajevu kao Sanela Ćatić. Poslije izbijanja agresije na RBiH, odlazi u London  gdje otvara kompaniju za izradu kupaćih kostima. Tamo upoznaje 300 milijuna funti 'teškog' bankara Rodgera Jenkinsa za kojeg se udaje i dobija dvoje djece. Kada se, nakon dugog braka, razvela postala je, brakorazvodnom parnicom, jedna od najbogatijih žena u Velikoj Britaniji ž(među 500 najbogatijih). Njen brat Irnis poginuo je 1995.godine kao vojnik Armije RBiH. 

Danas je Sanela dio svjetskog jet seta a njeni prijatelju su Elton John, Cindy Crawford i Kid Rock i drugi. Sanelino bogatstvo procjenjuje se na 150 miliona funti, a od 2010.godine do 2014.godine bila je bliska stranci i politici Harisa Silajdžića. 

S obzirom da se 2022.godine očekuje da SDA kandiduje ženu za člana Predsjedništva BiH, Sanela Jenkins bila bi još jedan ženski takmac za ovu poziciju. 
 

Izvor: 
BNN.BA