Opozicija koja voli vlast: Naša stranka glasala za tri budžeta vlasti u KS

Zanimljiva statistika

Opozicija koja voli vlast: Naša stranka glasala za tri budžeta vlasti u KS

16.11.2017 - 08:51
Politika

Jučer je u Skupštini Kantona Sarajevo održana prezentacija Nacrta budžeta Kantona Sarajevo za 2018.godinu. Iako se radi o budžetu svih građana KS, ali i onom budžetu koji će raspodjeljivati vlast, zanimljivo je da je cijela opozicija u Skupštini KS glasala za ovaj budžet, kao i uostalom za protekla dva. Kada je novac u pitanju opozicija je, izgleda, vlast!

Naša stranka je jučer ovjerila treće, jubilarno, glasanje za budžet i nacrt budžeta Kantona Sarajevo. Tako su postali opozicija koja kontinuirano podržava vlast koju kritikuje!? I SDP je, jučer, također, glasao za nacrt budžeat Kantona Sarajevo, dok je istu stvar učinilo i cijelo tuce "nezavisnih" zastupnika u Skupštini KS koji kritikuju Vladu KS po skoro većini pitanja ali je, zato i podržavaju.

S obzirom da su svi glasali za nacrt budžeta time su, dakle, izrazili svoje zadovoljstvo da se trošenje novca učini onako kako je planirala Vlada KS koju ove stranke i tzv. nezavisni zastupnici u kontinuitetu kritikuju. Na kraju i jučerašnja rasprava o nacrtu je trajala cijela četiri sata, očito zbog tv prijenosa jer su na kraju, kao što smo napomenuli, podržali nacrt budžeta.

Tako je Kanton Sarajevo postao zanimljiva sredina u kojoj opozicija podržava vlast koja, treba reći, ipak jeste oporavila budžet Kantona Sarajevo, povećala ga i prepolovila njegov deficit što je, svakako, za pdoržati. Ostaje samo nejasno zašto opozicija kritikuje, pred kamerama, vlast koju, inače, podržavaju!? Vjerovatno radi predstojećih izbora i glasova koji su im potrebni na bazi kritike iza koje, uglavnom, ne stoje principijelno.

Izvor: 
BNN.BA