Osmi dan: Još uvijek traje potraga za Aldinom Mulićem (FOTO)

Na terenu sve ekipe civilne zaštite

Osmi dan: Još uvijek traje potraga za Aldinom Mulićem (FOTO)

20.12.2017 - 16:31
Društvo

Sva raspoložila sredstva i ekipe civilne zaštite danas, osmog dana zaredom, tragaju za tijelom 28-godišnjeg Aldina Mulića koji je kod mosta na Dolac Malti u Sarajevu nestao u nabujaloj Miljacki.

Specijalizovana jedinica za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom Uprave Civilne zaštite RS-a, na poziv kolega iz Federacije BiH, danas je ponovo angažovana u traženju nestalog Mulića.

Prema potrebi i planu Federalne uprave civilne zaštite, Specijalizovana jedinica za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom, s odgovarajućim kapacitetima, angažovana je u potrazi uz rijeku Bosnu na potezu od Doboja do Maglaja.

Prije par dana Specijalizovana jedinica za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom također je s kolegama iz FUCZ-a vršila potragu za nestalim Mulićem u rijeci Bosni. Zbog povećanja vodostaja rijeka na sjeverozaopadu i sjeveru RS-a bili su tada vraćeni u Banju Luku u stanje pripravnosti.

U akciji potrage danas je uključen i helikopter Federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova koji će pregledati korito rijeke Bosne od Sarajeva do Doboja.

Također, na vodi je angažovano 26 čamaca te psi tragači koji pretražuju korita rijeka.

Izvor: 
BNN.BA