Otac i sin Isak: Otac zastupnik ASDA u ZDK postavio sina za ministra

Zakonodavna i izvršna vlast pod jednim krovom

Otac i sin Isak: Otac zastupnik ASDA u ZDK postavio sina za ministra

27.03.2019 - 16:58
Politika

Iako je ranije najavljivano da će sin Rame Isaka, predsjednika KO ASDA i zastupnika ASDA u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, biti predložen za ministra u novoj Vladi ZDK, mnogi su ovu vijest ispratili s podsmijehom jer se radi o mladiću sa svega 23 godine. Ipak, da nije u pitanju šala danas je pokazala sjednica Skupštine ZDK na kojoj je mlađahni Arnel Isak postao ministar i to, između ostalog, glasovima svoga oca Rame. 

ASDA, Rame Isak, Arnel Isak

Isak je sa svoje 23 godine dokazao da je komunikativan na svom YouTube kanaluna kojem prvenstveno predstavlja ručno izrađene nargile, te se predstavlja kao inovator u ovoj oblasti. Tako je mlađahni Isak izmislio nargilu s okusom nutele, kupusa, a napravio je nargilu i u jupol kanti - javlja sarajevsko "Oslobođenje". 

"Minimum ministar": ARnel Isak, novi je ministar prostornog uređenja Vlade ZDK za koju je glasao njegov otac, Ramo Isak, zastupnik i predsjednik ASDA ZDK

Još je štošta Isak uspio sa 23 godine. Završio je Tursko-bosansko koledž u Sarajevu, a nakon toga i Ekonomski fakultet u Zenici gdje je stekao zvanje diplomiranog ekonomiste. Trenutno je polaznik postdiplomskog master studija ekonomskih nauka.

Osim što je vlasnik više ugostiteljskih objekata, njegov otac Ramo Isak posjeduje i zaštitarsku agenciju Condor. Mlađi Isak je direktor zaštitarske agencije. Ramo Isak je kazao da je ovo odluka članova kantonalnih i općinskih odbora.

Izvor: 
BNN.ba / Oslobođenje.ba