Otvorena birališta u Konjicu, Hadžićima, Lukavcu, Grudama....

Izbori 2016

Otvorena birališta u Konjicu, Hadžićima, Lukavcu, Grudama....

02.10.2016 - 09:55
Politika

Sva biračka mjesta na području općine Konjic otvorena su na vrijeme, jutros u 7 sati, i za sada sve protiče bez problema, potvrđeno je za Fenu iz OIK-a Konjic. U Konjicu se glasa na 52 redovna biračka mjesta, a registrovano je ukupno 22176 glasača. Na području općine Lukavac jutros su otvorena 64 biračka mjesta, a u naselju Lukavac Grad otvaranje biračkog mjesta 040 kasnilo je pet minuta zbog prebrojavanja glasačkih listića, izjavila je za Fenu predsjednica Općinske izborne komisije Lukavac Izeta Bajrić.

Na području Zenice od jutros su sva biračka mjesta otvorena i izborni proces odvija se bez problema.

- Tri biračka mjesta otvorena su s malim zakašnjenjem od 15 minuta, jer su neki od članova imenovanih biračkih odbora zakasanili. Njihovim dolaskom sva tri birališta su otvorena i rade prema planu - kazao je za Fenu predsjednik Gradske izborne komisije Nihad Pašalić.

Na području sarajevske općine Centar birališta su otvorena jutros u 7 sati i za sada glasanje protiče bez problema.

Kako je Feni kazao predsjednik Općinske izborne komisije Centar Zvonko Mijan, u općini Centar ukupno su otvorena 84 biračka mjesta, a putem osam mobilnih timova mogu glasati građani koji ne mogu doći na birališta. Na području Općine Centar registrirano je više od 60.000 birača.

Na području Goražda sva biračka mjesta su otvorena jutros u 7 sati i za sada sve protiče u najboljem redu. Kako je Feni kazao predsjednik Općinske izborne komisije Džemail Popović, u Goraždu su otvorena 32 biračka mjesta, od toga 31 redovno biračko mjesto i jedno biračko mjesto za glasanje u odustvu. U Goraždu je i jedan mobilni tim, a registrirano je 21.197 birača.

Sva biračka mjesta na području Republike Srpske su otvorena i proces glasanja se odvija mirno, bez incidenata, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS). Napominju da Štab MUPRS-a „Izbori 2016“ prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne sigurnosne situacije u tom bh.entitetu na dan lokalnih izbora.

I iz drugih dijelova BiH pristižu informacije o malim kašnjenjima prilikom otvaranja birališta dok drugih, većih problema za sada nema.

Izvor: 
BNN.BA/Fena