"Ovako me danas komšija Milan Razdoljac dočekao kada sam ulazio u ulicu svojoj kući"

Bošnjački povratnik Elvir Bahto

"Ovako me danas komšija Milan Razdoljac dočekao kada sam ulazio u ulicu svojoj kući"

02.06.2019 - 19:31
BiH

"OVAKO ME DANAS KOMSIJA MILAN RAZDOLJAC DOCEKAO KADA SAM ULAZIO U ULICU SVOJOJ KUCI", napisao je danas Bahto Elvir, bošnjački povratnik u Rogaticu, uz fotografije svog oštećenog vozila. 

"Komšija" Razdoljac napao je Bahtu sinoć oko 20 sati u naselju Gračanica kod autobuske stanice u Rogatici gdje se Bahto vratio i trajno nastanio još prije četiri godine.

"Izašao sam iz kuće, pošao na iftar, i tad mi je komšija počeo psovati tursku i ustašku majku. Onda je počeo lupati po autu rukama, a onda lopatom. Slomio mi je šoferšajbu. Obratio sam se policiji i oni su reagovali odmah, odveli su ga u stanicu", ispričao je Bahro dodajući kako mu "komšija" probleme pravi pune četiri godine.

"Prijeti mi, a ja ne znam kome više da se obratim. Ovo je stvarno prevršilo mjeru. Šta da očekujem sutra da se desi, da me ubije", pita povratnik Bahto dodajući kako "povratnike niko ne štiti".

Zanimljivo je kako je Razdoljac navodno priveden kasno sinoć zbog napada na tuđu imovinu, ali ga je Bahto jutros oko 9:15 vidio ispred kuće. Nije ovo prvi put da Razdoljac napada. On je i ranije hapšen i osuđivan zbog krivičnih djela, među kojima i djelo ubistva. 

A nije ovo ni prvi napad na bošnjačke povratnike u RS koje nema ko zaštititi.

Izvor: 
BNN.BA