Po njima - sve u BiH izgleda dobro!?

SDa održala sjednicu Predsjedništva

Po njima - sve u BiH izgleda dobro!?

15.06.2015 - 20:41
Politika

Prije i nakon sjednice Predsjendištva SDA, predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović, kao i federalni premijer Fadil Novalić dali su izjave za novinare

- Imamo Vladu, funkcionišemo normalno. Sjednica će biti održana u četvrtak, a dnevni red će biti sutra sačinjen - kazao je novinarima premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić. 

Vjeruje da će reformski zakoni prolaziti u Parlamentu FBiH i nakon odlaska DF-a iz koalicije, dodajući da zakoni druge vrste iz Vlade neće biti forsirani. 

- Vjerujem da će oni koji se tiču reformskih zakona prolaziti. Ove druge nećemo sad niti forsirati - dodao je. Ipak puno veća kriza, nego li to premijer FBiH želi otkriti, trese Federaciju BiH koja je izgubila parlamentarnu većinu i ne nazire se nova iako su postojale medijske špekulacije po tom pitanju. 

Upitan da prokomentariše krizu vlasti te  da li se trenutna situacija u vlasti na federalnom može odraziti na državni nivo, predsjednik SDA Bakir Izetbegović je kazao kako misli da su "na tom nivou stvari mnogo stabilnije nego na nivou Federacije BiH". 

Ipak stav četiri zastupnika SDA u Parlamentu BiH govore drugačije. Komentirajući ponašanje četiri zastupnika SDA u državnom parlamentu Izetbegoviće je uoči današnje sjednice Predsjedništva te stranke kazao da ne očekuje dalje osipanje unutar SDA.

- Nadam se da će proći ozlojeđenost nekolicine ljudi, jer u životu treba znati pobjeđivati, ponekad i ne pobjeđivati a stajati uz svoju stranku i stabilnost ove države - kazao je Izetbegović. 
 

Izvor: 
Redakcija / BNN/Fena