Podgorica: Ranjena novinarka Olivera Lakić, pisala o kriminalu i nelegalnoj proizvodnji duhana

Prije šest godina bila napadnuta ispred svoje kuće

Podgorica: Ranjena novinarka Olivera Lakić, pisala o kriminalu i nelegalnoj proizvodnji duhana

09.05.2018 - 11:40
Region

Novinarka Olivera Lakić iz Crne Gore prije tačno šest godina bila je napadnuta ispred svoje kuće, dok je sinoć ispred svoga stana u Podgorici upucana u nogu, čime je zadobila prostrijelnu ranu desne potkoljenice. Inače, Lakić je novinarka koja već duže vrijeme piše o kriminalu i o nelegalnoj proizvodnji duhana. 

Crnogorsku novinarku Oliveru Lakić jučer je ranio u nogu nepoznati napadač, saopćila je policija, što je ujedno i drugi napad na nju.

"Ranjena je hicem u desnu nogu, ali je izvan životne opasnosti", rekao je novinarima načelnik policije Vesko Damjanović.

Glavnom uredniku svog dnevnog lista Vijesti, Mihajlu Jovoviću, Lalić je kazala da joj je "ispred zgrade u kojoj živi" u Podgorici prišao čovjek koji joj je "pucao u nogu" te da je vidjela još dvojicu koji su pobjegli, prenosi Hina.

Novinarka Olivera Lalić prije šest godina je bila napadnuta ispred svoje kuće kada su je nepoznate osobe udarile u glavu. 

Ova novinarka inače piše o kriminalu i o nelegalnoj proizvodnji duhana.

"Napad na novinarku Oliveru Lakić zabrinjava. Novinare se mora zaštititi", napisao je veleposlanik Europske unije u Crnoj Gori Aivo Orav na svome Twitter nalogu.

Policija je blokirala glavne ulice u Podgorici tragajući za napadačem.

Podsjećamo, prošlog mjeseca je eksplodirala bomba ispred kuće poznatog novinara u Bijelom Polju, na sjeveru zemlje, ali ovaj slučaj nije riješen. Također, ni ubistvo urednika Duška Jovanovića 2004. niti bilo koji drugi napad na novinare u posljednjih 15 godina u zemlji nisu rasvijetljeni. 

Izvor: 
BNN.BA