Pogledajte trenutak strahovite eksplozije u Bejrutu

Nemar, terorizam ili nešto treće?

Pogledajte trenutak strahovite eksplozije u Bejrutu

04.08.2020 - 22:04
Svijet

U iznimno snažnoj eksploziji u utorak u blizini središta Bejruta poginulo je najmanje 50 ljudi, a preko tri hiljade je ranjeno, rekao je libanonski ministar zdravstva. Vjeruje se da je dio ozlijeđenih zatrpan ispod ruševina.

Najsnažnija eksplozija koja je pogodila Bejrut posljednjih godina zatresla je grad na način da je dio stanovnika mislio da je libanonsku prijestolnicu pogodio potres. Snažna eksplozija čula se širom grada, uzrokujući paniku u libanonskoj prijestolnici. Stakla na prozorima popucala su na zgradama i na dućanima, a tamni dim nadvio se nad lukom.

Eksplozija je stvorila udarni val koji je pogodio veći dio grada, popucala su prozorska stakla te rušili balkoni stanova. Do eksplozije je došlo u lučkom dijelu grada. Libanonski ministar unutarnjih poslova rekao je da inicijalne informacije govore da je došlo do eksplozije materijala koji je zaplijenjen prije više godina i bio je uskladišten u luci. Neki govore o eksploziji kemikalija.

Po snimkama na društvenim mrežama, najprije se u luci vidio svijetli dim, a potom je grad zatresla iznimno snažna eksplozija. Oni koji su snimali odbačeni su unatrag golemom snagom udarnog vala.

Izvor: 
BNN.ba / Index.hr/Guardian