Pomirili se Lagumdžija i Komšić!

Ekskluzivno saznajemo: pomirenje nekadašnjih partijskih drugova

Pomirili se Lagumdžija i Komšić!

19.09.2015 - 15:49
Politika

S obzirom da su Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić bili višedecenijski prijatelji, te su s tim u vezi imali i zajedničke prijatelje, susret ove dvojice nekadašnjih partijskih drugova bio je pitanje dana. Da li nakon pomirenja Lagumdžije i Komšića slijedi ujedinjavanje SDP-a i DF-a s obzirom da su prestali lični razlozi radi kojih je i formiran DF kao odgovor na Lagumdžijinu potrebu za višedecenijskim vladanjem SDP-om.

Susret Lagumdžije i Komšića dogodio se u jednom od sarajevskih restorana a nakon susreta razgovor dvojice bivših partijskih drugova vodio se do kasno u noć tokom koje su sublimirali uspone i padove unutar njihovih ličnih odnosa koji su, u određenom trenutku, prešli na politički teren i završili osnivanjem nove stranke - DF-a. 

Kako saznajemo, Lagumdžija i Komšić imali su susret pod okriljem zajedničkih prijatelja kao što su Predrag Kurteš i Rusmir "Šanko" Mesihović te je, nakon prvog probijanja leda, za očekivati da se druženje Lagumdžije i Komšića nastavi te porodi neke nove političke projekte o kojima, već, Lagumdžija pravi planove za izbore 2018.godine.

Kako će članstvo i rukovodstvo SDP-a i DF-a reagovati na ovaj susret, s obzirom da je njihova svađa proizvela i politički lom SDP-a, ostaje da se vidi ali se u mirenju Lagumdžije i Komšića gubi smisao i formiranja DF-a koji je nastao kao reakcionarna stranka na raskol unutar SDP-a te ovim pomirenjem DF gubi svog glavnog ideološkog konkurenta za osvajanje istog fonda glasača ali i glavnu metu za kritikovanje na osnovu kojeg se ubiru glasovi. 

Autor: R.K./BNN.BA

Izvor: 
BNN.BA