Ponovo, poraz bh.fudbala: Za 28 godina igre samo jedna završnica prvenstva

"Historijske" utakmice i historija poraza

Ponovo, poraz bh.fudbala: Za 28 godina igre samo jedna završnica prvenstva

09.10.2020 - 07:38
BiH

Dušan Bajević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine - vidno potresen nakon poraza od Sjeverne Irske, kazao je da mu je mnogo teško nakon što je BiH još jednom zaustavljena u baražu.

"Teško mi je. Dali smo sve što smo mogli da damo. Imali smo prilike, igralo se otvoreno, možda je moglo da bude više golova. U ovakvim utakmicama, gdje su igrale i druge stvari, kod skupljanja igrača pogotovo. Sada se vidi da neki igrači koji nisu prošli pripreme, koji nisu mogli da izdrže utakmicu do kraja. Ali opet smo skupili snage i zaista im čestitam, odigrali su koliko su mogli. Mi nastavljamo dalje. Imamo ove druge dvije utakmice da odigramo što bolje", kazao je potreseni Bajević skoro kroz suze.

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon poraza od Sjeverne Irske rekao je da mu je najviše žao igrača koji su promašili penal. Istakao je kako je BiH mogla ranije riješiti meč - ali je umjesto toga BiH primila gol "iz ničega".

"Možemo da žalimo. Na kraju krajeva - penali su lutrija. Najviše mi je žao momaka koji su promašili penal. Može se desiti svakome. Žao mi je što nismo riješili u 90 minuta. Odigrali smo odlično prvo pluvrijeme. U drugom smo se bespotrebno povukli, dali smo im prostora za duge lopte. Tako je i bilo, jedna lopta sretna za njih, nesretna za nas", naveo je Džeko u izjavi za Nova BH.

"Nismo se trebali povući. Primili smo gol iz ničega", kazao je. BiH je imala šansi i u nastavku, kazao je.

"Pa i u drugom poluvremenu šanse, Rade, Pjana, ja. Bilo je prilika da se riješi prije. Žao mi je momaka. Idemo dalje", poručio je kapiten BiH.

Kako dalje?

"Momci su dali sve od sebe danas. Nije lagano na početku sezone. Momci su se borili, nema se kome šta zamjeriti. Ima dosta spremnih igrača da upadnu ako neko ne može. Dosta nas je odigralo 120 minuta. Za manje od tri dana je sljedeća utakmica", izjavio je Džeko.

Izvor: 
BNN.BA/N1