Potvrđena optužnica protiv Roberta Baćića i Emine Hall

Horor u Sarajevu: Uspavali pa ubili starca...

Potvrđena optužnica protiv Roberta Baćića i Emine Hall

23.03.2018 - 17:51
Crna hronika

Kantonalni sud u Sarajevu (KSS) potvrdio je optužnicu protiv Roberta Baćića (1954.) i Emine Hall (1981.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili ubistvo, dok se Baćić tereti i zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela - napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i nedozvoljeno držanje i posjedovanje oružja iz člana 52. stav 1. tačka a) ZONDINOM-a Kantona Sarajevo, a sve u vezi sa članom 54. Krivičnog zakona FBiH.

Robert Baćić i Emina Hall terete se da su dana 17. novembra 2017.godine u stanu u ulici Vitomira Lukića, općina Ilidža, Sarajevo, u kojem po osnovu zakupa borave, u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi, a po prethodnom dogovoru, donijeli odluku da od F. H. uzmu i prisvoje  pištolj, automobil, zlatni prsten i protezu sa zlatnim zubima, na način da ga usmrte, pa su tako osmislili plan da u večernjim satima pozovu F. H. u stan koji iznajmljuju.

Prema tužbenim navodima, optuženi su prethodno nabavili tablete „leponex“ od 100 mg, nakon čega je Robert izmrvio nekoliko tih tableta, te ih sasuo u staklenu bocu crnog vina, pa je kada je F. H. stigao u stan u kojem borave nasuo čašu vina sa mješavinom tableta od koje je nakon što je popio F. H. izgubio svijest, a Robert mu potom zadao više udaraca šakama u predjelu lica, a zatim mu medicinskom špricom sa iglom ubrizgao zrak u venu u predjelu desne podlaktice, s ciljem da tako izazove srčani udar od kojeg bi brže podlegao, usljed čega je i nastupila smrt F. H.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je Kantonalnom sudu u Sarajevu, predložilo produženje mjere pritvora prema Robertu Baćiću i Emini Hall, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Izvor: 
Fena