Prašović-Gadžo: Proteste u Sarajevu predvodi bivša vlast, ali dobro je da se skupljaju

Zastupnica u Parlamentu FBiH

Prašović-Gadžo: Proteste u Sarajevu predvodi bivša vlast, ali dobro je da se skupljaju

31.05.2020 - 14:29
Politika

Jučer su u Sarajevu održani protesti nekolicine političkih stranaka, koje je predvodila Platforma za progres. Skupu su se pridružili i čelnici nekih drugih opozicionih stranaka u Kantonu Sarajevo koji su iskazali svoje nezadovoljstvo lošim radom vlasti, te su zatražili izbore u novembru 2020.godine. Ovaj događaj prokomentarisala je i zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH Sanela Prašović-Gadžo koja je, u vezi sa prednjim, napisala:

"Dobro je da se u Federaciji bilježe prve mirne demonstracije opozicije. Samo je na relativno mali broj demonstranata vjerovatno utjecala i činjenica da ih suštinski vode bivši premijeri Nikšić i Konaković, koji su već imali šansu da pokažu šta znaju i mogu dok su bili na vlasti.

Ili, šta tek reći za Šepića - SDA poslanika sa dvadesetogodisnjim madatom, koji je bio važan član stranačke vrhuške koja je redovno vršila izbornu pljačku!? Također, i Kojović se, kao poslanik, dobro najeo poslaničkog kruha. Jedino novo i, nažalost, najmanje poznato političko lice je Hadžikadić, koji je jako loše prošao na prošlim izborima. Zato nije jasno, osim kada je on u pitanju, da li je ovo zaista okupljanje za poštene izbore ili povratak na vlast?", njena je analiza, a zaključak glasi:

"U svakom slučaju, legitimno je i jedno i drugo. Jer, svi trebamo biti saveznici da bi naša zemlja napokon, nakon 25 godina, dobila poštene izbore, depolitiziran CIK i poštene članove biračkih odbora. Oni prošli su do sada inače operativno završavali da neko lice glasa po šest puta, da glasaju mrtvi ili da se poništi pola miliona glasačkih listića. O pretovaranju vreća sa glasovima i njihovim zamjenama, da i ne govorimo."

Izvor: 
BNN.BA