Prazna priča: Komšić i Inzko se složili da "unaprijede saradnju"

Sastanak za popunjavanje "radnih aktivnosti"

Prazna priča: Komšić i Inzko se složili da "unaprijede saradnju"

10.07.2019 - 22:03
Politika

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas visokog predstavnika u BiH Valentina Incka s kojim je razgovarao o više otvorenih pitanja, s posebnim akcentom na trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini - saopćili su iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine. S obzirom da u Bosni i Hercegovini nema zatvorenih pitanja, vjerujemo da je razgovor Komšić - Incko, bio "o svemu pomalo". 

Posebno je istaknuto i to da je potrebno unaprijediti vladavinu prava u našoj državi, te u tom smislu treba učiniti sve dodatne napore da se provedu potrebne reforme - saopćili su iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Zaista, reforme su Bosni i Hercegovini prijeko potrebne. Ako znamo da je zbog reforme izbornog zakonodavstva, ova zemlja blokirana već desetak godina, a posebno posljednjih godinu dana, te ako uzmemo u obzir da je upravo Komšić već 9 godina proveo na funkciji kolektivnog šefa države - "provodeći reforme", jasno je koliko su se one zaista provodile. 

Reforme bi, kada bi se desile Bosni i Hercegovini, prvo ukinule mogućnost da se današnji sastanak uoošte dogodi, jer da je Bosna i Hercegovina reformisana država niti bi imala međunarodnog tutora, niti kolektivnog "šefa države", niti bi Komšić na ime "građanstva", dovodio Bošnjake u nesnosan politički položaj preko kojeg on i njegova svita već deceniju žive odlično. 

Kroz 10 godina boravka u Predsjdništvu BiH, 4 godine u Parlamentu BiH, 1,5 godina na mjestu ambasadora BiH u Srbiji, te 3-4 godine na mjestu načelnika Općine Novo Sarajevo, Komšić je imao, dakle, gotovo 20 godina vremena da reformiše i sebe i društvo, ali nakon svega ostalo je samo saopćenje za javnost da su "nephodne reforme društva"...koje je sebi izabralo razne komšiće za predvodnike. 

Izvor: 
BNN.BA