Predsjednik BPS-a, Sefer Halilović, jedini političar i general koji je na -11 obišao borce (Foto+Video)

Humani gest predsjednika BPS-a

Predsjednik BPS-a, Sefer Halilović, jedini političar i general koji je na -11 obišao borce (Foto+Video)

01.03.2018 - 00:38
Politika

Predsjednik BPS-a, Sefer Halilović (general i nekadašnji osnivač i prvi komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine) jedini je bh. političar, ali i general, koji je večeras obišao promrzle borce, veterane Armije Republike BiH koji su branili Bosnu i Hercegovinu, a koji protestuju tražeći svoja prava na rekordnih -11.

Oduševljeni dolaskom predsjednika BPS-a, i nekadašnjeg komandanta ARBiH, stotine veterana koji večeras protestuju na ulazu i izlazu iz Sarajeva, gromoglasno su pozdravili Sefera Halilovića i njegov dolazak na lice mjesta, u ponoć, na -11 među, svoje bivše saborce.

"Pobijedili smo četnike, pobijedit ćemo i Vladu Federacije", poručili su borci sa protestnog skupa sa kojeg traže jedinstveni borački registar, odnosno izbacivanje lažnih 200.000 boraca sa spiska i plata.

Protesti se nastavljaju cijelu noć iako premijer Vlade Federacije BiH, Fadil Novalić, prijeti upotrebom policije na bh. veterane. Takav scenarij niko ne može ni zamisliti i borci smatraju da je lakše izbaciti lažne borce koji potkradaju državu više od deset godina.

Sefer Halilović, predsjednik BPS-a, jedini je bosanskohercegovački političar, ali i jedini general Armije RBiH, koji je na sibirskoj zimi obišao svoje bivše saobrce i dao im podršku, kazavši im da imaju pravo tražiti pravdu.

Zanimljivo je kazati da su se svi ostali predsjednici bh. stranaka, SDA, SBB-a, SDP-a, DF-a, večeras "izgubili" i nisu smjeli stati ispred boraca, kao što to nisu smjeli uraditi niti generali ARBiH iz tzv. "Udruženja generala" ili drugih udruženja koji su "jaki" kada pišu politička saopćenja za javnost, ali nemaju hrabrosti niti autoriteta stati ispred boraca i ljudi koji protestuju.

Izvor: 
BNN.BA