Preminuo dedo iz monstruozne porodice koja je zlostavljala dječaka Smaju Ćesira

Četverogodišnjak preminuo nakon monstruoznog zlostavljanja

Preminuo dedo iz monstruozne porodice koja je zlostavljala dječaka Smaju Ćesira

27.03.2018 - 11:48
BiH

Emir Lipa, jedan od zlostavljača malog Smaje Ćesira koji je u svojoj četvrtoj godini ubijen nakon dugotrajnog zlostavljanja i premlaćivanja, preminuo je ne dočekavši tako presudu Vrhovnog suda FBiH za brutalno zlostavljenje svog unuka. 

Lipa je preminuo usljed zatajenja srca. On je bio optužen, a potom i osuđen na dvije i po godine zatvora zbog nanošenja lakših tjelesnih povreda dječaku, ali i nasilje u porodici.

Četvorogodišnji Smajo Ćesir ubijen je 25. februara 2014. u porodičnoj kući u Hadžićima nakon što su ga brutalno pretukli majka Ena Lipa i očuh Salih Arnautović.

Njega su, kako se kasnije utvrdilo, zlostavljali i krvnički tukli svi članovi njegove porodice: majka, očuh, nana i dedo. Jezivi su i monstruozni detalji zlostavljanja četverogodišnjaka ispričani pred sudom.

Nakon prvostepenog, pa potom i ponovljenog suđenja u ovom slučaju u aprilu prošle godine, očuh Aranutović osuđen je na ukupno 47, Ena Lipa na 45 i po godina zatvora, a dedo Emir i nana Munira Lipa na po dvije i po godine zatvora, što je ukupno 97 i po godina zatvora za zlostavljanje i smrt djeteta.

Trenutno se očekuje poziv za drugostepeni postupak u ovom slučaju.

Izvor: 
BNN.BA