Presvučeni SDA-ovci: Šepić bi u Predsjedništvo, Konaković se drži kantona

Dvodecenijski SDA-ovci smatraju da je vrijeme da SDA, koja ih je prozivela, "ide u opoziciju"

Presvučeni SDA-ovci: Šepić bi u Predsjedništvo, Konaković se drži kantona

25.05.2018 - 12:14
Politika

Predajući prijavu za izbore Elmedin Konaković zv. "Dino", izjavio je da je "vrijeme da SDA ode u opoziciju". Zanimljivo da to govori čovjek kojeg je SDA politički proizvela, uvela prvo u Skupštinu KS, potom postavila na čelo Vlade KS i preko koje je vladao Kantonom Sarajevo punih 7 godina. Danas je Konaković "opozicija SDA-u" ali samo na niovu Kantona Sarajevo jer, po sopstvenom priznanju, "predsjednik SDA vodi dobru politiku". Znači Konaković je u sukobu sa najnižim slojem ove stranke, gdje i sam pripada.

Senad Šepić predsjednik stranke Nezavisni blok, nastale od SDA i cijelog spleta otpadnih kadrova iz najmanje još tri stranke, bit će kandidat za člana Predsjedništva BiH. Podrška mu je i Konakovićeva stranka, SDA-ovo političko "siroče" nazvano "Narod i pravda".

S obzirom na snagu tek formirane Šepićeve i Konakovićeve stranke jasno je da će uspiješan rezultat na ovom niovu predizborne trke izostati ali njihova mržnja prema SDA-u, koja im je dala sve, itekako je vidljiva pa se od obojice, posebno od Konakovića, može očekivati svaka vrsta prljave igre.

Dvije stranke da bi se prijavile na izbore morale su uplatiti oko 150.000KM. Kako su Šepić i Konaković tek formirane stranke, koje se ne finansiraju iz budžeta, postavlja se pitanje odakle ovom do skoro SDA-ovom dvojcu, oko 150.000KM za prijavu za oktobarske izbore 2018.godine.

Izvor: 
BNN.BA