Protesti protiv Vučića: Stigli Trifunović, Georgiev, Tadić, Obradović...

Predsjednik Srbije i SNS-a, Alesandar Vučić, suočava se sa velikim padom popularnosti

Protesti protiv Vučića: Stigli Trifunović, Georgiev, Tadić, Obradović...

13.04.2019 - 17:47
Politika

„Ovo je borba za čast i obraz Srbije. Beograd je naš grad i koliko god nam ga otimali ne mogu ga oteti. Obraz prestonice čuvate od domaćeg zla i onih koji bi ga prodali za tepsiju ribe“, rekao je režiser Goran Kovačević.

"Dobar dan svima koji ste došli po svoje parče slobode“, poručio je građanima sa bine predsednik Pokreta slobodnih građana, glumac Sergej Trifunović.

„Dvadeset sedam godina na branimo svoje dostojanstvo i pokušavamo da napravimo državu jer vlast to ne zna. Ovo će ovde da stane, ovo nam je poslednja ulica“, poručio je sa bine predsednik Pokreta slobodnih građana, glumac Sergej Trifunović.

Trifunović nosi majicu sa natpisom „Bacam kamenje na sistem“, koja predstavlja poruku pesme grupe „Darkvud dab“.

„Svakog dana gledamo kako pokušavaju da podele narod i proseju mržnju. Vučić je počeo karijeru rečima '100 za jednog Srbina', a 20 godina je nastavlja tako što izvodi žandarmeriju na decu“, rekao je Trifunović i dodao „dosta podela, nema prve i druge Srbije, jedna je Srbija“.

„Moramo svi zajedno pod zastavu slobode, pod Ustav i zakon. Danas se borimo i za one nehrabre i ucenjene. Mi smo i za vas ovde, branimo i vaša prava, niko ne sme da vas plaši, niko ne sme da bude rob u svojoj državi“, rekao je Trifunović dodao da obećava da će se boriti za lustraciju.

Skup ispred Narodne skupštine u Beogradu započeo je u 15.30 časova i do nešto prije 16h, protiče bez incidenata, a prisutno je između 7.300 i 7.500 učesnika, saopštio je MUP.

"Iz čitave Republike Srbije na skupu je prisutno između 7.300 i 7.500 učesnika, a tačan broj Ministarstvo unutrašnjih poslova će saopštiti u narednim satima", navodi se u saopštenju.

Izvor: 
BNN.BA/RSE/Kurir