Putin danas u posjetu Srbiji

Važan trenutak za rješavanje pitanja odnosa Kosova i Srbije

Putin danas u posjetu Srbiji

17.01.2019 - 11:29
Region

Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas stiže u posjetu Srbiji. Kako je najavljeno iz kabineta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, on će svog ruskog kolegu dočekati na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, što će ujedno biti njihov 14. susret.

Vladimir Putin

Prema planu posjete dostavljenom iz Predsedništva Srbije, uslijediće ceremonija polaganja vijenaca na Groblju oslobodilaca Beograda i Crvenoarmejcu, a potom svečani doček ispred „Palate Srbija“ u Novom Beogradu. 

Nešto poslije 13 časova ponovo će se sastati dvojica predsjednika, a sat vremena kasnije i delegacije dvije zemlje. Razmjena potpisanih bilateralnih dokumenata obaviće se u prisustvu dvojice šefova država, a potom će biti upriličena ceremonija uručenja Ordena Aleksandra Nevskog predsjedniku Srbije od strane Vladimira Putina.

Dvojica predsjednika će pet minuta kasnije dati izjave za medije, a u 18 časova i 15 minuta sledi obilazak Hrama Svetog Save. Ispred hrama u centralno beogradskoj opštini Vračar planiran je i doček građana za gosta iz Rusije.

Ova Putinova poseta Srbiji se u Beogradu, ali i u međunarodnim krugovima, tumači kao jedan od najznačajnijih političkih susreta u trenutku kada je sve bliža mogućnost direktnog angažmana vodećih svetskih sila u rešavanju pitanja odnosa Kosova i Srbije. 

 

Izvor: 
BNN.ba / Radio Slobodna Evropa