Računajte na nas: Srbija kupila najmodernije ruske tenkove i helikoptere

Sa istoka, ista politika

Računajte na nas: Srbija kupila najmodernije ruske tenkove i helikoptere

08.05.2019 - 17:45
Politika

Dva helikoptera Mi-35 biće predstavljena u petak na paradi "Odbrana slobode" u Nišu. Prema nezvaničnim informacijama, Srbija je od Rusije nabavila četiri helikoptera Mi-35 i tri Mi-17, ali će oni kompletno biti isporučeni u našu zemlju do kraja ove godine. Helikopter Mi-35 ruski je borbeni jurišni helikopter sa sekundarnom namjenom manjeg transporta. Sovjetski piloti su zbog oblika ovaj helikopter nazvali "leteći tenk" ili "krokodil". U Srbiju je stigao i tenk T-72MS, koji će takođe biti predstavljen na vojnoj paradi u Nišu.

Kako navodi Sputnjik, helikopteri poznati kao "leteće oklopnjače" i "ubice tenkova" nalaze se na aerodromu u Batajnici. Dva helikoptera Mi-35 biće predstavljena u petak na paradi "Odbrana slobode" u Nišu.

Prema nezvaničnim informacijama, Srbija je od Rusije nabavila četiri helikoptera Mi-35 i tri Mi-17, ali će oni kompletno biti isporučeni u našu zemlju do kraja ove godine.

Helikopter Mi-35 ruski je borbeni jurišni helikopter sa sekundarnom namjenom manjeg transporta. Sovjetski piloti su zbog oblika ovaj helikopter nazvali "leteći tenk" ili "krokodil".

U Srbiju je stigao i tenk T-72MS, koji će takođe biti predstavljen na vojnoj paradi u Nišu. Srbija je još 2015. godine ugovorila sa Moskvom nabavku 30 tenkova i 30 oklopnih vozila BRDM, koji bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo u narednim nedeljama da budu dopremljeni u našu zemlju, piše Sputnjik.

Tenk T-72, u modernizovanoj varijanti, smatra se jednim od najboljih tenkova koji su ikada ranije napravljeni. Raspolaže aktivnim oklopom i ubojitim naoružanjem čiji je osnov top kalibra 122 milimetra. Povodom Dana pobjede, u Nišu će biti održan prikaz sposobnost Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Odbrana slobode".

Izvor: 
BNN.BA/RTS