Radmanović poručio da nema rada Parlamenta BIH dok se ne formira Vijeća mnistara BiH

Sukob na relaciji SNSD-SDA

Radmanović poručio da nema rada Parlamenta BIH dok se ne formira Vijeća mnistara BiH

10.09.2019 - 17:19
Politika

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Nebojša Radmanović rekao je da se sjednice ovog doma neće održavati dok ne bude imenovan predsjedavajući Vijeća ministara. Radmanović je rekao da je demokratska praksa svih, pa i u BiH, da ima izbore svake četiri godine i da na izborima narod pokazuje kome daje povjerenje da u ime njega upravlja zemljom.

"To podrazumijeva da nakon svih izbora dođe do formiranja nove vlasti. Svi oni koji kažu da bez obzira na izbore može ostati stara vlast i nakon četiri godine, ruše demokratski dostignut nivo razvoja društva u svojoj zemlji. Tako i partija /Demokratski front/ Željka Komšića, koja se i rukama i nogama zalaže za neku njima znanu BiH, kaže da izbori nisu ni bili potrebni. Mi u SNSD-u mislimo potpuno obrnuto", rekao je Nebojša Radmanović, koji je i potpredsjednik SNSD-a.

Inače, danas ranije Radmanovića je optužio Denis Zvizdić iz SDA, koji obnaša funkciju i predsjedavajućeg Vijeća minstara i predsjedavajućeg Parlamenta BIH, da blokra rad Parlamenta BiH. 


- Moj lični stav je bio da je potrebno održati redovnu sjednicu na kojoj bi finalizirali proces konstituiranja Predstavničkog doma PSBiH, a to podrazumjeva imenovanje nadležnih komisija. Nismo imali konsenzus s obzirom na to da raniji stavovi nisu pomijenjeni, posebno od kolege Nebojše Radmanovića - kazao je Zvizdić.

Nakon što su SDA i DF blokirali izbor predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Zorana Tegeltije iz SNSD-a, zbog toga jer Milorad Dodik ne želi pristati na slanje ANP-a (godišnji nacionalni plan za pristupanje NATO-u), SNSD je sada odgovorio početkom blokade rada Parlamenta BiH. Podsjećamo ovakav scenarij dogodio se i 1992.godine.
 

Izvor: 
BNN.BA/N.N