Radončić ulazi u vlast!?

Na mala vrata

Radončić ulazi u vlast!?

09.06.2015 - 14:33
Politika

Današnjim davanjem podrške za formiranje "manjinske vlade" u SBK, zastupnici SBB-a su, de facto, ušli u vlast.

Nova Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ), čije imenovanje je danas potvrdila županijska Skupština, radit će na izgradnji povjerenja i stvaranju boljih uvjeta za život svih građana, izjavila je predsjednica srednjobosanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH Lidija Bradara.

 "Sretna sam da smo nakon toliko mjeseci i toliko iscrpljujućih pregovora dobili Vladu. Vjerujem da ova Vlada može u punom kapacitetu pružiti ono što je obećala, a to je da će raditi dobrobit svih građana te na financijskoj i gospodarskoj stabilnosti ovog područja i jačanju naše županije kao istinske kralježnice Federacije BiH",  kazala je novinarima Bradara.

 Skupština SBŽ-a potvrdila je novi saziv s 20 glasova za, a potporu Vladi koju će činiti SDA i HDZ BiH danas su dali zastupnici SBB-a. SDA je u SBŽ-u dobio poziciju premijera i tri ministarska mjesta, dok je HDZ BiH dobio pet ministarskih pozicija. 
 

Da li podrška SBB-a vladi SDA i HDZ-a znači ustupak Fahrudina Radončića ili, možda, zelena karta za ulazak na više nivoe vlasti ostaje da se vidi. 

Izvor: 
Redakcija / BNN/Fena