Radončić: Arnaut će zaraditi 770.000KM, Duraković mijenja stranke - BPS, SBB...

Intervju predsjednika SBB

Radončić: Arnaut će zaraditi 770.000KM, Duraković mijenja stranke - BPS, SBB...

23.01.2020 - 08:18
Politika

Govoreći o dva zastupnika, u Skupštini KS i Parlamentu BiH, koji su izašli iz SBB-a, predsjednik ove stranke, Fahrudon Radončić je u sinoćnjoj emisiji Pressing na N1, dao argumente koji bacaju više svjetla na njihove odluke.

"Jasna Duraković je kćerka mog životnog prijatelja Nijaza Durakovića. Kada je Đurđijevac htio da ubije Durakovića, on se krio kod mene. Ona je davala izave da sam joj ja drugi otac. Javlja se jedna stvar - kada neko nauči da mijenja stranke, to je inercija. Ona je bila član BPS-a, ponudio sam joj da ide na listu. Ne želim da ulazim u ono što se servira javnosti. Ona je rekla da ne želi da sarađuje sa SDA, zbog svog oca, šta ako kažem da je Nijaz Duraković sve vrijeme sarađivao sa Alijom Izetbegovićem", izjavio je Radončić te nastavio:

"Damir Arnaut je došao kod mene prije sedam-osam mjeseci. Rekao je 'moja žena je zaposlena na aerodromu, ima probleme sa direktorom. Ako ga ne smijenite - nemate moj glas u Predstavničkom domu'. Rekao sam da se sa mnom tako ne razgovara. Ja sam imao 29 glasova za i osam protiv. Nakon toga je počeo da traži izgovore, stranci, šestorka...Uzeo sam ga kod sebe kao savjetnika, stavio sam ga na kompenzacijsku listu. Ove godine je imao manje glasova nego prošli put. On će ostvariti 770.000 KM kao poslanik, hoće li vratiti 100.000 ili neće - njemu na savjest", zaključio je Radončić.

Izvor: 
BNN.BA/N1