Radončić: Političke optužnice nisu prošlost

Policijsko-obavještajno-pravosudna hobotnica ciljano napada ljude i političke projekte

Radončić: Političke optužnice nisu prošlost

08.01.2019 - 07:09
Politika

Zato sam, i pored naše pravne pobjede i ove nagrade, vrlo oprezan da montirane optužnice nisu prošlost i da će trebati mnogo napora demokratskih snaga da se uspostavi i očuva neovisnost pravosudnih, policijskih i obavještajnih struktura, koje, kad dožive devijaciju, mogu uništiti mnoge ljude, političke projekte, kompanije, odnosno osjećaj slobode govora i djelovanja, izjavio je Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a.

Fahrudin Radončić, SBB

- Nije bilo lako tri ili četiri godine braniti se od jedne porodične hobotnice da niste nikakav ubica ili trgovac utjecajem. Naročito ako to prati ogromna medijska, stranačka i politička haranga, koja nije zabilježena od rata do danas, izjavio je Radončić, te zaključio:

- Zato je moja pobjeda pred pravnom državom, zajedno sa gospodom Dautbašić, Šahman i Hadžijahić, po mnogim elementima, historijski važna, da oni koji zloupotrebljavaju pravosuđe, ipak na kraju ne mogu pobijediti nevinost, žrtve i pravo na slobodnu riječ. Za mene je satisfakcija da su izvršioci u liku Meddžide Kreso, Gorana Salihovića i Bože Mihajlovića pravosudna i moralna prošlost, ali je očigledno da se njihovi nalogodavci ne predaju. Pritisak koji rade Osman Mehmedagić i drugi prilikom izbora visokih dužnosnika pravosuđa BiH dokazuje da oni žele politički pravni sistem u kojem će kažnjavati svakoga ko im smeta intelektualno, politički, finansijski ili, jednostavno, razmišlja svojom glavom.-

Izvor: 
BNN.ba