Radončić: U Mostar sam otišao jer je svaki dio BiH neodvojivo vlasništvo Bošnjaka

Predsjednik SBB-a jedini bh.političar koji je razumno otišao na značajan događaj

Radončić: U Mostar sam otišao jer je svaki dio BiH neodvojivo vlasništvo Bošnjaka

09.04.2019 - 21:00
Politika

- Smatram da je svaki dio Bosne i Hercegovine neodvojivo vlasništvo i prostor i Bošnjaka. A najgora politička glupost je dozvoliti da se srpske i hrvatske elite sastaju samostalno na način da im Bošnjaci to omogućavaju svojim nedolascima i izbjegavanjem razgovora, susreta, komunikacije, razmjene ideja iz privrede i politike, na način samoizolacije - izjavio je predsjednik SBB-a, Fahrudin Radončić. 

Predsjednik Alija Izetbegović nikada nije dozvoljavao da se predstavnici Srba i Hrvata nalaze i razgovaraju o bosanskohercegovačkim i bošnjačkim pitanjima bez prisustva nas, Bošnjaka, i mislim da je to velika mudrost koju trebamo upamtiti.

Uostalom, velesajam je mali praznik privrednog razvoja jačanja privrednih veza, uspostavljanje osobnih odnosa s regionom i cijelom planetom, pa i Kinom, i ne vidim razlog zašto bi to trebalo bojkotirati. Na kraju, tamo je bilo puno privrednika iz Sarajeva i drugih područja gdje većinski žive Bošnjaci i bili su vrlo sretni da ih je neko posjetio od bošnjačkih političara – izjavio je Radončić.

Izvor: 
BNN.BA/Avaz