Radončić: Ulazimo u finale koalicijskih odnosa u korist deblokade sadašnjeg stanja

Predsjednik SBB-a odgovorio na višestruke ponude iz SDA

Radončić: Ulazimo u finale koalicijskih odnosa u korist deblokade sadašnjeg stanja

10.05.2019 - 21:50
Politika

Meni se čini da ulazimo u finale koalicijskih odnosa koji bi trebali ići u korist svih, a najviše u korist deblokade sadašnje situacije i toliko potrebnog relaksiranja odnosa. I, sto je najvažnije, snažnog socio-ekonomskog iskoraka za koji postoje odlični finansijski preduslovi, rekao je Fahrudin Radončić, prenosi Avaz.ba

Fahrudin Radončić

- Gospodin Bakir Izetbegović i ja smo već imali dva duža sastanka, vrlo smo strpljivo i detaljno, uz očekivani državnički pristup, razmotrili mnoge aspekte krize u BiH i vjerujem da možemo nastaviti u tom pravcu - kazao je Radončić.

Napomenuo je da SDA ovoga puta zaista želi da proširi patriotski blok i da su spremni na kadrovske ustupke kakve do sada nisu mogli primijetiti kao česte na bh. političkoj sceni.

- Meni se čini da ulazimo u finale koalicijskih odnosa koji bi trebali ići u korist svih, a najviše u korist deblokade sadašnje situacije i toliko potrebnog relaksiranja odnosa. I, sto je najvažnije, snažnog socio-ekonomskog iskoraka za koji postoje odlični finansijski preduslovi - rekao je Radončić.

Poručio je kako je SBB-u kompliment da ih nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji drugi politički subjekti prepoznaju i javno kvalificiraju kao poželjne partnere u budućem probosanskom bloku i kao faktor stabilnosti.

- Zaista je vrijeme i da se, kako to neki nazivaju, etablira bosnjačka, a ja bih rekao, i probosanska reprezentacija na državnom nivou - zaključio je Radončić, prenosi Avaz.ba

Izvor: 
BNN.ba / Avaz.ba