Rasprava o Disciplinskom centru za maloljetnike

Danas zasjeda Skupština TK

Rasprava o Disciplinskom centru za maloljetnike

30.06.2015 - 08:25
Politika

Skupština Tuzlanskog kantona danas razmatrat će danas Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Javne ustanove Disciplinski centar za maloljetnike Tuzlanskog kantona.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine TK je i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju sankcija. Bit će razmatran i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Tuzlanskom kantonu. 

Pored navedenog, Skupština TK će razmatrati Odluku o davanju saglasnosti na opredijeljenost Javne zdravstvene ustanove UKC Tuzla za uspostavljanje javno-privatnog partnerstva, kao i o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju lovišta na području Tuzlanskog kantona 

Bit će razmatrani Izvještaj o radu JU Disciplinskog centra za maloljetnike Tuzlanskog kantona za period 1.1-31.12.2014. godine, kao i o o radu JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona za 2014. godinu, sa Izvještajem o izvršenju Finansijskog plana JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona za period 1.1.-31.12.2014. godine, te o radu i finansijskom poslovanju JU Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona za 2014. godinu. 

Skupština TK će razmatrati i Izvještaj o radu i poslovanju Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona za 2014. godinu, zatim o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2014. godinu, te o radu i poslovanju Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla za period I-XII 2014. godine, kao i o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona za 2014. godinu, zatim o realizaciji novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2014. godini. 

Bit će razmatrenai i Informaciju o ostvarenim rezultatima poslovanja privrednih društava za period I-XII 2014. godine iz oblasti industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona. 

Izvor: 
Fena
Tagovi: