Rat SDP-a i DF+GS-a: Međusobno optuživanje za izdaju i kriminal i dalje traje

Ljevičari vode bratoubilački rat i prvenstveno su jedni drugima osnovni neprijatelji

Rat SDP-a i DF+GS-a: Međusobno optuživanje za izdaju i kriminal i dalje traje

27.05.2018 - 16:52
Politika

- Ne damo nikome da nam ugrozi ovo što smo napravili. To ne damo ni po koju cijenu. Svako ko hoće da se s nama bori, dobro je došao. Ali, ko misli da može dijeliti lekcije, da nas bez ikakvog razloga napada, podmeće nam i vrijeđa, najbolje je neka nas se kloni. Onome koji ovih dana spominje udbaške metode preporučujem da se malo osvrne, razmisli i uvidi da ga upravo udbaši oko njega zavode na krivi put. Mi u SDP-u se želimo boriti protiv one države u kojoj će bilo ko biti proglašen kriminalcem samo zato što ga je udbaška skupina oko nekog predsjednika u zadimljenim kafanama odlučila proglasiti kriminalcem. Ne trebate nas. Držite se onih koji su vam dali zadatak da srušite SDP. - rekao je u svom današnjem obraćanjju Nermin Nikšić (SDP), očito ciljajući u svom govoru na Željka Komšića (DF). Odgovor nisu dugoi trebali čekati.

- Poslije danas, nažalost, nema mjesta sumnji da ne samo da SDP ne živi u istoj realnosti u kojoj živi demokratska i građanska većina u Bosni i Hercegovini nego da je SDP sastavni dio "Plana B'' - navode ru saopćenju DF i GS, očito optužujući SDP za izdaju i pomaganje Draganu Čoviću i HDZ-u.

- Istovremeno želimo pozvati SDP da se konačno očituje o barem najozbiljnijim iz cijelog niza dokumentiranih navoda u medijima o najblaže rečeno malverzacijama nekih od najodgovornijih rukovodilaca u partiji. Naše najozbiljnije oružje u borbi protiv vlasti moraju biti čiste ruke i čist obraz. SDP u tom smislu ne može biti vjerodostojan sve dok šuti o šokantnim navodima o korupciji u svojim prvim redovima. - naglašavaju iz DF-a i GS-a.

Inače od početka procesa takozvanog "ujedinjenja ljevice", ovaj proces dobio je svoj apsolutni kontra zamah te je došlo do još većeg razjedinjavanja među strankama tzv.ljevice. Danas su SDP, DF i GS udaljeniji nego što je ijednoj od ovih stranaka udaljen SDA ili HDZ što dovoljno govori da sukob nije ideološke već interesne prirode među bivšim drugovima.

Izvor: 
BNN.BA