Region bruji: Hrvati počeli naplaćivati "mjesto u hladu"

Turizam na "hrvatski način"

Region bruji: Hrvati počeli naplaćivati "mjesto u hladu"

23.07.2019 - 20:41
Region

Hrvati koji proteklih dana glasno žale za turistima kojih je sve manje na njihovoj obali, smisliti su nove načine kako da otjeraju i ono malo preostalih gostiju.

Naime, u mjestu Punat na otoku Krku počeo se naplaćivati - hlad.

Tako bar pokazuje cjenovnik koji se ovih dana širi društvenim mrežama u regonu, a koji je snimljen u jednom kampu u Puntu. Tamo ćete drvenu ležaljku platiti 30 kuna, no nećete moći besplatno birati mjesto, već ćete mjesto u hladu za odrasle platiti 15 kuna, a mjesto u hladu za djecu koštat će vas 10 kuna. 

Fotografija je izazvala brojne reakcije. 

"Ako staviš ručnik na sunce i tijekom radnog vremena na to mjesto padne sjena, to se naknadno plaća ili se to smatra promidžbenim darom trgovca po članku 46. Zakona o zaštiti potrošača?", "Možda se sjete i sunce naplaćivati!", "Počet će naplaćivati i zemlju po kojoj hodamo", "Će se više isplatiti gostima u Tursku u resort gdje je sve uključeno. Nije Jadransko more jedino na svijetu, a jednom kad se potrošaču nešto zamjeri, taj se više ne vraća", "Žalosno", pisali su neki.

Vlasnik puntarskog kampa Maslinik Zlatko Dokić, očito pod pritiskom javnosti i negativnim komentarima, odlučio je ukinuti spornu praksu i prestati "naplaćivati hlad".

Izvor: 
BNN.BA