Reis Kavazović: Neka nam djela budu putokazi u činjenju dobra najmilijim

Ramazanska poruka

Reis Kavazović: Neka nam djela budu putokazi u činjenju dobra najmilijim

17.06.2015 - 11:48
Društvo

Neka nam svima ramazan prođe u predanim ibadetima i iskrenoj i dubokoj pobožnosti. Otvorimo svoja srca i u njih primimo blagodeti ovog mjeseca. Neka nam naša dobra djela budu putokazi u činjenju dobra našim najmilijim - poručio je u ramazanskoj poruci reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

On je uoči ramazana pozvao vjernike da čine sve što mogu da bi se zbližili sa svojim braćama i sestrama, rodbinom i prijateljima.
 
- Pružimo ruku samilosti siromašnim i prognanim, nevoljnicima i bolesnicima. Nemojmo zaboraviti da oni imaju svoj udio u onome što je nama Uzvišeni darovao - istaknuo je.
 
Reis Kavazović podsjeća da je muslimane Uzvišeni pozvao da poste da bi bili bogobojazni i svoju vjeru upotpunili. U sljedećih 29 dana ramazana, naveo je, potvrđivat će svoju opredijeljenost za slijeđenje uzvišenih principa vjere, isključivo i jedno zbog Allahove odredbe da to čine, nadajući se Njegovoj velikoj nagradi.
 
- To je veliko dobro za nas, radost za naše duše, umorne od dunjalučkih briga i odmor za tijela. U ramazanu ćemo učiti Kur’an, uživati u milozvučju njegovih ajeta i diviti se mudrosti njegovih poruka. Prisjetit ćemo se i snage zajednice muslimana na Bedru i biti inspirirani da i mi tome jedinstvu težimo, srcem i dušom. U ramazanu ćemo osjetiti i djelić slasti oslobođenja i povratka domu, koji su osjetili prvi muhadžiri Meke - naglasio je.
 
Reis je poželio puno ramazanskog dobra i bereketa muslimanima u BiH i Sandžaku, Hrvatskoj, Slovenji, Srbiji i bošnjačkoj djaspori uz riječi ramazan šerif mubarek olsun.
 

Izvor: 
Fena