Sa 42 glasa protiv: BPS i ASDA presudili i srušili Vladu FBiH!

Vlada FbiH više nema podršku!

Sa 42 glasa protiv: BPS i ASDA presudili i srušili Vladu FBiH!

16.06.2015 - 15:04
Politika

Dnevni red sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, na kojoj su bile predložene 24 tačke, danas nisu usvojili poslanici s 38 glasova „za“, 10 „suzdržanih“ i 42 „protiv“. Tom prilikom obavili smo kratki razgovor sa Rifetom Hozanovićem, predstavnikom ASDA stranke koja je skupa sa BPS-om doslovno srušila Vladu FBiH.

"U svakom slučaju smo opredjeljeni da se stanje u Federaciji BiH riješi što prije. Mi ćemo u Federalnom parlamentu djelovati u skladu sa potrebama i interesima naših građana što znači da ni u jednom slučaju nećemo biti polički subjekat, koji će blokirati rad Federalne vlade i Parlamenta u narednom periodu", kazao je Hozanović za naš portal.

Kako naglašava, obzirom da DF nije podržala svoje koalicione partnere, članovi stranke ASDA nadaju se i očekuju da u narednom periodu zajedno sa strankom BPS - Sefer Halilović budi pozvani na razgovor koji se tiče stabilizacije političkog stanja Federacije BiH.

"Mi u svakom slučaju ne želimo otežavatii rad Federalne vlade, ali također ne želimo da zajedno sa strankom BPS-Sefer Halilović budemo obični privjesak nekih tamo političkih stranaka", jasan je Hozanović.

Izvor: 
Redakcija / BNN