Sanjin Sefić svjedočio: Nisam vidio djevojke na cesti, bio je nesretan slučaj

Kantonalni sud Sarajevo

Sanjin Sefić svjedočio: Nisam vidio djevojke na cesti, bio je nesretan slučaj

29.05.2018 - 11:09
BiH

Sanjin Sefić koji je prije više od dvije godine u Sarajevu na glavnoj gradskoj raskrsnici vozilom udario i usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč danas je pred Vijećem sarajevskog Kantonalnog suda svjedočio u svoju korist. 

Govoreći o noći u kojoj se dogodila nesreća, 10. oktobra 2016. godine, Sefić je izjavio kako je deset dana ranijestigao u Sarajevo iz Španije gdje je radio na građevini. Kobne noći je bio kod prijateljice na kafi, a nakon toga je "prehlađen krenuo kući".

Sefić je potvrdio da je vozio desnom trakom iz pravca Pofalića prema Marijinom Dvoru, te da je kroz raskrsnicu prošao kroz zeleno svjetlo kada je osjetio jak udar.

- Nisam znao šta se desilo. Nastavio sam voziti i na Kovačićima sam skrenuo prema Grbavici, gdje sam se zaustavio na parkingu. Izašao sam da pogledam auto. Tada sam vidio krv na autu i komade tkanine. Od tog trenutka do momenta predaje u Novom Sadu, više se ničega ne sjećam - rekao je Sefić, te dodao da je "zvao dva-tri advokata, ali da su mu svi rekli da zove sutra".

Sefić je istakao da se sam predao u Novom Sadu i da o tome ima dokaz.

- Prije svega želim da izrazim duboko saučešće porodici. Kajem se, žao mi je. Ja ću da odgovaram za ovo što sam uradio. Vjerujte, dvije godine ne spavam - rekao je on.

Odgovarajući na pitanja tužiteljice, rekao je da uopće nije vidio djevojke na cesti i da nije znao da ih je udario dok to nije čuo na radiju.

- Tada mi se svijet srušio. Ovo je bio nesretan slučaj. Ja bih najviše volio da sam ja nastradao u ovoj nesreći - rekao je Sefić.

Njegov advokat Rusmir Karkin danas je dobio kaznu u iznosu od 4.000 KM zbog nepojavljivanja na prethodnom ročištu.

Inače, optužnica Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, "Golfom VI" krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Sara Sefić, te Dino Alić i Amar Salihović, terete se da su iste noći pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela, dok se Saud Nišić tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju, hapšenja i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara 2017. godine izručen pravosuđu BiH.

Izvor: 
BNN.BA