Saobraćaj u BiH normalan

Kako javlja BIHAMK

Saobraćaj u BiH normalan

23.06.2015 - 07:43
Politika

U Bosni i Hercegovini saobraćaj se jutros na većini puteva odvija nesmetano uz povoljne vremenske uslove.

Zbog održavanja manifestacije “Sveti Ivo” Podmilačje, danas od 10.00 do 22.00 sata  i sutra od 06.00 do 16.00 sati, doći će do obustave saobraćaja za teretna motorna vozila na dionici M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka. Za vrijeme obustave, saobraćaj teretnih vozila će se preusmjeriti na putne pravce: Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka, Jajce-Šipovo-Kupres i Turbe-Banja Luka. 

Do sutra do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Danas od 09.00 do 17.00 sati, doći će do izmjene režima saobraćaja na autoputu A-1 u tunelima Vukov Gaj i Oštrik u smjeru Sarajevo zapad-Sarajevo sjever. Saobraćaj će se zbog radova na redovnom održavanju opreme u tunelima odvijati jednom trakom. 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila na GP Brčko-Gunja.
IZMJENE REŽIMA U SAOBRAĆAJU 

MAGISTRALNI PUTEVI: 
M-4 
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. 
Čelinac-Kotor Varoš, zbog sanacionih radova od 07.00 do 18.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Doboj-Gračanica, u naselju Luke, u toku su sanacioni radovi,  od 07.00 do 19.00 sati  saobraća se naizmjenično, jednom trakom uz povremene obustave saobraćaja. 
M-5
Zelena Meraja-Mostarsko raskršće, u toku su sanacioni radovi, saobraćaj se odvija naizmjenično-jednom trakom.
Obilaznica Sarajevo-tranzit, u toku su sanacioni radovi, saobraćaj se odvija naizmjenično-jednom trakom.
M-6 
Čapljina-Stolac (dionica Tasovčići-Masline)  u toku su sanacioni radovi,  od 07.00 do 17.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 
M-6.1
Prolaz kroz Mostar - zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine.
M-16 
Jajce Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-14.1 
Bosanski Brod-Odžak na lokalitetu "Klakar Donji 2”, svakog radnog dana od 08.30 do 15.00 sati, dolazi  do polusatnih obustava saobraćaja. 
M-17
Prolaz kroz Sarajevo (Stupska Petlja-Rajlovac), izvode se radovi na mostu preko rijeke Miljacke. Saobraća se jednom trakom na mjestu izvođenja radova.
Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraća se uz ograničenje brzine.
Dupovci-Resnik, zbog izvođenja radova od 07.30  do 17.30 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara; u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta.
M-18.1 
Trnovo-Ustikolina (most br.2 na skretanju Grebak), u toku su radovi na sanaciji mosta, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

REGIONALNI PUTEVI:
R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji  saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”).
R-445 Semizovac-Podlugovi, radovi na dionici pružni prelaz Donja Vogošća I-most na rijeci Bosni, od 08 do 16 sati saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-456 Priboj-Teočak-Sapna (Goduš-Rastošnica) obustavljen saobraćaj zbog oštećenja puta usljed klizišta. Alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.
R-459 Tuzla-Šibošnica (Lovački dom-Šibošnica) obustavljen saobraćaj zbog oštećenja puta usljed klizišta. Alternativni pravac je Tuzla-Priboj-Lopare-Čelić.
R-465 Bušletić-Modriča, zbog radova na mostu saobraćaj je potpuno obustavljen i preusmjeren na M-17 Doboj-Modriča.

KANTON SARAJEVO:
Zbog izvođenja radova na asfaltiranju danas od 08.00 do 18.00 sati na snazi je obustava saobraćaja na putnom pravcu Hadžići-Drozgometva. Za vrijeme obustave, saobraćaj će se preusmjeriti na alternativne pravce.
Zbog održavanja manifestacije “Vogošćanski dani” u toku je obustava saobraćaja u ulici Jošanička (od skretanja za OŠ “Mirsad Prnjavorac” do raskrsnice sa ulicom Omladinska)  do 24.06. od 17.00 do 24.00 sata. 
Zbog izvođenja sanacionih radova saobraćaj će biti etapno obustavljan u jednoj traci u ulicama Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića i Džemala Bijedića i to za smjer Ilidža-Baščaršija do 26.06. a za smjer Baščaršija-Ilidža  od 26. do 30.06.
Zbog izvođenja neophodnih radova izdvajaju se ulice: Numan Paše Čuprilića, Goruša, Brodac, Slatinski put (Vogošća), Nikole Kašikovića, Bačići i Pruščakova, saopćeno je iz BIHMAK-a.
 

Izvor: 
Fena
Tagovi: