Sastali se diktatori: Lukašeno dočekao Dodika u Minsku

Itekako se razumiju

Sastali se diktatori: Lukašeno dočekao Dodika u Minsku

20.06.2019 - 21:31
Politika

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rekao je danas u Minsku da ova zemlja i BiH mogu imati mnogo razvijenije odnose, te da je u vezi sa tim veoma značajna posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, objavila je Novinska agencija Bjelorusije - BELTA. Lukašenko je naglasio da je počastvovan zbog posjete Dodika Minsku, podsjetivši na njihov susret prije 19 godina u Izraelu.

"Žalosno je što se rijetko sastajemo, ali je dobro da smo se konačno sreli, i to u pravo vrijeme",naglasio je Lukašenko na sastanku sa Dodikom.

Dodik je izjavio da cijeni napore Lukašenka koji čini sve da Bjelorusija bude stabilna i prosperitetna zemlja.

Na sastanku sa novinarima, predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je da je sa Lukašenkom razgovarao o bilateralnoj saradnji, kontaktu u oblasti novih tehnologija, a fokus je bio i na političkim pitanjima.

"Zajedničko mišljenje je da je najvažnija stabilnost", naglasio je Dodik. On je zahvalio šefu bjeloruske države na pozivu da prisustvuje ceremoniji otvaranja Evropskih igara na kojim učestvuje i tim iz BiH.

Dodik je poželio uspjeh bjeloruskom timu na predstojećim sportskim takmičenjima. On je prenio Lukašenku svoje utiske o Minsku, naglasivši da je lijep i čist grad. 

Izvor: 
BNN.BA/Srna