Sastanci "lidera" - od kafane do kafane

Politički razgovori na nivou kafane

Sastanci "lidera" - od kafane do kafane

22.08.2015 - 10:04
Politika

Prvi sastanak "lidera" u Sarajevu održan je u restoranu Četiri sobe gospođe Safije, ekskluzivnom restoranu koji je, kako kaže legenda, nekada bio javna kuća.

Tako je prije petnaestak dana u bivšem kupleraju, a danas restoranu Četiri sobe gospođe Safije, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić ugostio predsjednika HDZ-a Dragana Čovića gdje je tema bila - BiH i vlast u njoj. Jučer je, pak, Dragan Čović ugostio predsjednika SNSD-a Milorada Dodika u restoranu Romanca u Mostaru (koji je nalazi u ulici simptomatičnog nazia - Konjusi bb) dok je na istom ovom mjestu zakazan i današnji sastanak Čović - Radončić. 

Tako se nastavlja vrlo ružna praksa da se zvanični sastanci ljudi koji obnašaju zvanične funkcije, te posjeduju stranačke prostore i prostorije države BiH, sastaju u kafanama gdje razgovaraju o državi i budućoj vlasti i projektima. Ovaj proces započeta je davno i gotovo svi predsjednici stranaka u BiH ga redovno upražnjavaju čime državne poslove svode na njihove privatne odnose i privatna druženja. 

Izvor: 
BNN.BA