SBB: Neodržavanje izbora je providna uzročno-posljedična igra

Reakcije stranaka

SBB: Neodržavanje izbora je providna uzročno-posljedična igra

09.07.2020 - 20:07
Politika

Savez za bolju budućnost BiH (SBB) smatra da vladajuće stranke državnog nivoa SNSD, HDZ, SDA i DF snose isključivu odgovornost za današnje neusvajanje budžeta. Budžet za 2020. godinu važniji je od mnogih prethodnih, jer je osim za održavanje izbora trebao osigurati sredstva za ublažavanje migrantske i ekonomske krize uzrokovane pandemijom.

Umjesto spašavanja posrnule ekonomije, konkretnog odgovora na rizike migrantske krize i ispunjavanja obećanja koje su dali međunarodnoj zajednici u vezi održavanja izbora, vladajuća četvorka ponovo narušava ugled države i nanosi nemjerljivu štetu privredi i građanima.

Svima je jasna razigrana ping-pong predstava, uzročno-posljedična igra u kojoj SDA uz pomoć DF-a, bez javnog konkursa imenuje nove stranačke članove Centralne izborne komisije (CIK), da bi upravo to bio motiv HDZ-u i SNSD-u da spriječe donošenje budžeta i to u sedmom mjesecu za tekuću godinu.

SBB duži niz godina zagovara upravo depolitizaciju izborne administracije, te fer i poštene izbore, a glasanjem naše zastupnice za budžet opet dokazujemo da je interes države i građana ispred svakog stranačkog interesa, navodi se u saopćenju SBB-a.   

Izvor: 
BNN.ba / Avaz.ba