SDA isključila iz stranke 5 zastupnika i tri ministra u TK

Sukob povjereništva i općinskih organizacija SDA

SDA isključila iz stranke 5 zastupnika i tri ministra u TK

19.02.2018 - 18:09
Politika

U povodu novonastale situacije i smjene Vlade Tuzlanskog kantona (TK), uvedena su povjereništva u općinske organizacije SDA Banovići, Sapna i Gradačac, saopćeno je iz Kantonalnog odbora (KO) SDA TK.

Kako nadalje navode, iz OO SDA Živnice isključena je: Narcisa Šiljegović, poslanica u Skupštini TK, iz OO SDA Srebrenik isključeni su Mehmed Bajrektarević, poslanik u Skupštini TK i Jakub Suljkanović, novi premijer TK, dok su iz OO SDA Lukavac isključeni Suad Salibašić poslanik u Skupštini TK i Enes Gegić, novi ministar za boračka pitanja u Vladi TK.

Iz OO SDA Tuzla isključena je Slavena Vojinović, nova ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi TK, a iz OO SDA Gračanica isključeni su Mirza Omerdić i Demir Beganović, poslanici u Skupštini TK.

Iz KO SDA TK, također, navode da su u toku postupci za utvrđivanje odgovornosti poslanika i ministara, kojima su iz OO SDA Sapna, obuhvaćeni - Senad Alić, predsjednik Skupštine TK, iz OO SDA Gradačac - Husein Topčagić, ministar unutrašnjih poslova u Vladi TK, iz OO SDA Kalesija - Fetah Hlujdur i Zijad Suljkanović, poslanici u Skupštini TK, iz OO SDA Banovići - Mirsad Kukić, potpredsjednik SDA BiH, Rasim Dostović, Mirsad Bečič. Azra Kahrimanović i Jasmina Lugavić, poslanici u Skupštini TK.

Izvor: 
Fena